torsdag 25 september 2014

Hästmannen – sista striden... 

Ett sorgligt slut . . . . .





Programmet var en fortsättning på ett tidigare program och handlade om Stig-Anders Svensson, ett orginal från Råskog som blev rikskänd som Hästmannen 2006. Uppföljningen sänd i SVT september 2014.

Sedan dess har han kämpat mot myndigheterna för att få behålla sina hästar, som han av Länsstyrelsen och några anonyma angivare beskyllts för att vanvårda. Trots ett antal vittnen på motsatsen så förlorade Stig-Anders i alla instanser och blev till slut tvungen att skänka bort sina 3 hästar.

Hans arbete på gården, som skedde helt på de villkor som gällde förr i världen, betraktades till skillnad från somalisk folkdans och andra exotiska inslag, inte som någon kulturgärning och Stig-Anders blev därför utan hjälp från myndigheterna, något som inte förvånar Lusharpan särskilt mycket. Gammal fin svensk kultur är numera inte värd ett vitten för svenska politiker och beslutsfattare i offentlig tjänst.

Stig-Anders fick aldrig veta vart hans älskade hästar tog vägen, men med hjälp av en granne lyckades han spåra och få träffa en av hästarna. Den dog dessvärre kort därefter. De andra två visade det sig att den nya ägaren skickat direkt till slakt. Avsikten med att ta emot hästarna var uppenbarligen inte att ge dem en värdig pensionering utan att tjäna pengar. Den personen skulle Lusharpan och förmodligen ett stort antal andra människor gärna vilja byta ett par ord med.

Ingen politiker eller myndighetsperson öppnade sitt hjärta för Stig-Anders. Han var bara en värdelös spillra av svensk kultur som man kunde kasta på soptippen. Lusharpan undrar om historien fått samma sorgliga slut om den hetat ”Kamelmannen”.

LÅT HELA SVERIGE LEVA, PÅ RIKTIGT !!!!

http://petterssonsblogg.se/2014/09/26/ett-sorgligt-slut/
http://www.svtplay.se/video/2347237/hastmannen--sista-striden
http://www.swefilmer.com/hastmannen-sista-striden-2014/hastmannen-sista-striden-2014-video_e6e9d985e.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar