onsdag 24 september 2014

I DDR v2.0 - SD-politiker utesluts från Transportarbetarförbundet


Agne Ingvardsson (SD) i Osby har nu fått det formella beslutet att han utesluts ur Transportarbetarförbundet i Kristianstad på grund av sitt engagemang i Sverigedemokraterna.
– De säger att det inte är förenligt med deras stadgar att arbeta för Sverigedemokraterna, vi är inte ett demokratiskt parti trots att vi sitter i riksdagen, regionen och i kommuner. Jag ser mycket allvarligt på att det sker i ett land som Sverige. Det är rena diktaturen, vi är inte bättre än Vitryssland, Ukraina eller Ryssland, säger Agne Ingvardsson.
Han funderar på att gå vidare till Europadomstolen för att pröva om beslutet strider mot de mänskliga rättigheterna säger han till kristianstadsbladet.se.
– Jag vet inte om jag har så mycket vinna på det, men det är kanske dags att pröva det här. Jag tycker att demokratin är bräcklig och det är väldigt allvarligt, Sverigedemokraterna är ett godkänt riksdagsparti, förklarar han.
Han utesluts efter 35 år i facket där han bland annat har varit förtroendevald. Nu sitter han som revisor i pensionärsklubben avdelning 51, nordöstra Skåne och Småland.
– Det känns lite bittert, sade Ingvardsson till nks.se, som tidigare har haft sina sympatier hos Socialdemokraterna.
Alltsedan Hoffa-kopian Hasse Ericsson, så har det pompösa, halvkommunistiska jönsfacket Transport
burit sig svinaktigt åt. Inget nytt under solen, m a o.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar