onsdag 17 september 2014

Så säger du upp tv-avgiften


Känner du för att kasta ut din tv efter att Hanna Stjärne, som gav Guldspaden till Researchgruppen, utsetts till ny vd för SVT? Lugn, att säga upp radio- och tv-avgiften är enklare än du tror.


Stjärne ledde den jury som beslutade att det kriminella vänsternätverket Researchgruppen skulle få journalistpriset Guldspaden för sin uthängning av invandringskritiska privatpersoner i Expressen. Nu skriver användare på webbforumet Flashback och i sociala medier att de vill säga upp tv-licensen till följd av rekryteringen.

Om du vill säga upp ditt innehavet av tv-mottagare kan du ringa 0771-91 00 04 eller skicka ett meddelande till Radiotjänst. Bolaget kommer att efterfråga ditt personnummer och namn samt en orsak till avanmälan – till exempel att du inte längre har radio eller tv.
När du har avanmält kan du få pengar tillbaka eftersom radio- och tv-avgiften betalas i förskott. Är beloppet lägre än 150 kronor, betalar Radiotjänst inte tillbaka något, skriver bolaget på sin hemsida.

I juni beslutade Högsta förvaltningsdomstolen att datorer, surfplattor och internetanslutna telefoner inte är avgiftspliktig utrustning, eftersom de inte ursprungligen är avsedda som tv-mottagare. På bara en vecka sade då 8.000 personer upp tv-avgiften, med förklaringen att de inte hade någon radio eller tv.

(sd)-kritik mot utnämningen av detta Pk-typiska vänsterfruntimmer:

Nu växer kritiken mot utnämningen av Hanna Stjärne som ny vd för statliga Sveriges Television.
 – De valde en vd som har gett pris till AFA-kopplad våldsvänster, konstaterar riksdagsmannen Kent Ekeroth (SD) i en intervju med
 Nyheter Idag.

På tisdagen publicerade New York Times en lång artikel av nordenforskaren Benjamin Teitelbaum där Sverige beskrivs som en bananrepublik där sverigedemokrater utsätts för systematiskt politiskt våld och de stora medierna anlitar extremister för att trakassera oliktänkande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar