fredag 26 september 2014

Sverige – ett naivt Sörgården 



- "Jag tycker att vi skall vara glada över att 94,3 procent inte röstade på kommunisterna och att 93,2 procent inte röstade på Miljöpartiet samt att FI inte nådde 4 procent. Det finns en borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag då jag betraktar SD som åtminstone ett icke socialistiskt parti.

Ja, så har vi facit efter valet 2014 i handen. Reinfeldt har raserat det som började så bra. Han har alienerat sina gamla kärnväljare, framför allt äldre moderater, som närmast ser honom som en landsförrädare. Han har dragit med sig Alliansen i att helt blunda för de problem Sverige har till följd av massinvandring och en totalt misslyckad integrationspolitik.
Det brinner och skjuts skarpt i våra utanförskapsområden i stort sett varje natt. Så sent som i augusti i år lär Reinfeldt ha försökt få med sig Miljöpartiet i alliansen. Som en moderat sa till mig på morgonen, deras enda modus operandi har varit kortsiktig taktik. De har tömt partiet på innehåll.
Statskonst innebär att klart och osentimentalt se vad som faktiskt händer och sker och att kunna ta beslut som av godhetsivrarna kan ses som grymma, omänskliga etc. Att vädja till folks hjärtan när det gäller ett problem som är så stort att det kommer att negativt påverka den svenska ekonomin och hela det svenska samhället i decennier framöver är dumdristigt och naivt. Reinfeldt ville bli ledare för en stormakt, en humanitär sådan.
De flesta svenskar har inget emot att vi ger generösa bidrag till världens oroshärdar. Men ingen har bett om att vi skall kallas en humanitär stormakt till priset av att rasera landets ekonomi och fundamentala karakteristika.
Det är ofattbart naivt och långt ifrån klok statskonst. I stället för att inför sina förtrogna rakt ut säga att det här har gått åt helsicke framhäver Reinfeldt hur stolt han är som inte rubbat kursen en grad trots att skeppet är på väg rakt in mot grundet.
Alla budgetprognoser som finansminister Borg presenterat under resans gång kan kastats i papperskorgen. Vårt budgetunderskott kommer att explodera och det kommer att bli uppenbart redan under det närmaste halvåret. När detta är uppenbart kommer ett så kallat ”blame game” att utbryta på samma ohederliga sätt som tyvärr blivit legio i politiken.
Vänstern kommer att skylla på de sänkta skatterna och det i ett land som fortfarande har ett mycket högt skattetryck. Den gamla alliansen kommer att hävda att det nu är Löfvén & Co som har ansvaret och två sina händer. Det riktigt knepiga är att socialdemokraterna, kommunisterna och miljöpartiet har ett lika stort ansvar för haveriet inom invandring och integration som den gamla alliansen.
När först Reinfeldt höll sitt ”hjärtetal” och sedan Bildt och Borg plötsligt kallade till presskonferens, så var det uppenbart för mig att de bägge händelserna var samordnade och en gigantisk avledningsmanöver. Man ville kunna säga, när ”the shit hit the fan”, att vi berättade om detta, minns ni inte det? Vi sa att det kommer att bli påfrestningar. Den stora mörkningen var att man aldrig kom in på explosiviteten i den kommande budgetutvecklingen.
Trots den fullständigt hämningslösa mobbningen mot Sverigedemokraterna blev partiet den enda vinnaren i valet med ett i stort sett fördubblat väljarstöd. När hela det politiska etablissemanget förenar sig med i stort sett hela pressen och driver samordnade kampanjer mot ett demokratiskt parti och effekten blir motsatt den önskade, ja då börjar den eftertänksamme att fundera. Har vi gjort fel på något sätt?
Men inte i Sörgården. Där biter sig alla partier fast i att de under inga omständigheter kommer att samarbeta med 13 procent av riksdagen. Den smått löjlige chefredaktören för Expressen gör en kolsvart första sida där det endast står hur många som röstade på SD i riksdagsvalet.
Man gratulerar sig barnsligt nog till att 87 procent inte röstar på SD. Tillsammans med de tveksamma metoderna för att trakassera privatpersoner, samarbeten med mycket tveksamma organisationer och personer mm uttrycker inte minst Expressen ett förakt för en stor del av folket och för demokratin. När däremot Expressen bannlystes från SD:s valvaka ja då blev Mattsson ytterligt indignerad och hänvisade till pressens oberoende och demokratiska värden.
Jag tycker vi skall vara glada över att 94,3 procent inte röstade på kommunisterna och att 93,2 procent inte röstade på Miljöpartiet samt att FI inte nådde 4 procent. Det finns en borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag då jag betraktar SD som åtminstone ett icke socialistiskt parti.
Däremot finns det inget högerparti längre i Sverige. Om man tittar på SD:s program så kan man inte betrakta dem som ett högerparti. Genom främst Reinfeldt försorg har man dock kastat denna parlamentariska majoritet i sjön.
Jag erinrar mig början på 90-talet när Sverige drev en politik med en fast växelkurs. Denna politik blev till en absolut norm som höjdes över fakta och sunt förnuft. Till slut blev marknadskrafterna för starka, det var inte politikerna som nyktrade till, och fördämningarna brast 1992. Då var Bildt statsminister. Detta fastbitande i en norm mot bättre vetande kostade Sverige hundratals miljarder.
Nu har vi en liknande situation vad gäller invandring och integration. Vi kan tyvärr inte räkna med att våra politiker av egen kraft tar sitt förnuft till fånga den här gången heller. Nu kommer det att vara statsfinanserna som kommer att vara tändhatten. Med tanke på att effekterna av den ansvarslösa invandrings- och immigrationspolitiken tuffar på som en oljetanker så kommer den enda finansiella lösningen att vara kraftigt höjda skatter.
Då kommer Alliansens skattesänkningar att framstå som närmast löjliga och vi är tillbaka i det högskattesamhälle som de Nya moderaterna hade chansen att ta oss ur om de inte hade schabblat så till den milda graden med invandrings- och integrationspolitiken. Majoriteten av Sveriges folk vill ha rimliga skatter så att det blir något kvar i plånboken. Samtidigt vill vi ha ett försvar värt namnet, en fungerande infrastruktur och bra skolor. Stormaktstankar av vilket slag det vara må skall vi slå ur hågen och se till att en svensk regering i första hand ser till Sveriges väl och ve.
Mitt tips är att ett nyval står för dörren inom ett år. Den som lever får se."
källahttp://www.samtiden.nu/3809/sverige-ett-naivt-sorgarden/
[Olof Hedengren, Civilekonom (DHS), Jur.kand., f.d. bankir]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar