fredag 19 september 2014

Waberi petades från Moderaternas riksdagslista


På Göteborgsmoderaternas lista till  riksdagsvalet 2014 fanns somaliern inte med.

Många höjde på ögonbrynen över Moderaternas val av Abdirizak Waberi till riksdagen 2010. Inför förra valet petades många erfarna moderater till förmån för somaliern, som då var rektor för den ökända Römosseskolan i Göteborg. I en rapport från Skolinspektionen 2011 berättas om lärare som är fysiskt hårdhänta mot elever, och som blundar för att pojkar kränker flickor på skolan. Skolans arbetsplan ansågs ha inslag som stred mot skollagen, bland annat obligatorisk bön i moskén. Betygssättningen ansågs även gynna pojkarna.

2009 chockades många av intervjun med Abdirizak Waberi. Han berättade där att han inte tar kvinnor i hand, att han vill leva i en islamisk stat där politiken styrs av Koranen och att ungdomar inte ska få ha pojk- eller flickvän eller dansa till popmusik. Detta fick bland andra debattören Bahareh Andersson att kalla honom ”medeltidsprofet”.


Redan 2006 gav Abdirizak Waberi en intervju för tidskriften Ottar, som fick många att sätta kaffet i halsen. Där uttalade han sitt stöd för konservativa muslimska uppfattningar och menade att kvinnor som inte följer muslimska klädregler ”skapar oro i samhället”. Han ställde också upp på islams regler om att en man får ha fyra fruar och slå sin fru om hon är otrogen. På frågan om varför kvinnan inte får gifta sig med fyra män, svarade han:
”Gud har bestämt så och gud vet vad som är bäst för människan. Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor, men jag tror inte att kvinnan har den kärlek som krävs för att vara med fyra män. Dessutom – om kvinnan är med fyra män vet hon inte vem som är fader till barnen. Bara ett DNA-test kan ge svaret.”
 Trots dessa helt uttalanden, som helt uppenbart strider mot normerna i det moderna svenska samhället, valde Moderaterna att satsa på Waberi. 2010 kom han in i riksdagen och utsågs av negerfränden Reinfeldt att representera moderaterna i försvarsutskottet.
Ett ljus i MÖRKRET. Nu är både Waberi och Reinfeldt, moderaternas mest kända negrer, borta. Man får hoppas att med psykopaten Reinfeldts exit, så kommer moderaterna att nyktra till, så att en skandal liknande denna aldrig återupprepas igen.

https://www.gp.se/nyheter/debatt/1.755279-varfor-har-m-en-medeltidsprofet-i-riksdagen-


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar