fredag 17 oktober 2014

Åkesson sjukskriven för utbrändhet

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har beslutat att tills vidare sjukskriva sig på grund av utbrändhet. Som anledning till sitt tillstånd anger han bland annat hoten och hatet från media och extremvänstern.
– Jag mår dåligt, säger politikern.

I ett öppet brev förklarar Åkesson att allt arbete och all stress under valrörelsen har tärt på hans psyke.

"Nu när valet är över har jag getts möjlighet att landa och känna efter. Det känns inte riktigt så bra som det borde göra efter en sådan succé. Tvärtom, jag mår dåligt", skriver han.

En anledning är hatet från de politiska motståndarna.

"Våra motståndares ihärdiga försök att få stopp på våra framgångar, mediernas många gånger vedervärdiga kampanj-journalistik och extremisternas omåttliga hat är några exempel. I min situation försöker man skaka av sig allt det där - okvädningsorden, hoten, avskyn. Man intalar sig själv att inte ta det personligt, att låta det rinna av. Den strategin må fungera på ytan, åtminstone en tid, men i själva verket sätter det djupa spår. Ändå håller man ihop någorlunda eftersom man har siktet inställt mot valnatten", skriver Jimmie Åkesson.

För att inte "gå sönder på riktigt inom en inte alltför avlägsen framtid" kommer han nu att sjukskriva sig tills vidare – till att börja med fram till slutet av november.

SD-ledaren har varit i kontakt med en läkare som gett honom diagnosen "utmattningssyndrom", vilket i dagligt tal brukar kallas "utbrändhet".

Under Jimmie Åkessons frånvaro kommer partiets gruppledare Mattias Karlsson ta över hans uppgifter.

– Detta är naturligtvis ett avbräck för oss men vi har idag en stabil och erfaren organisation och vi kommer att arbeta för att detta ska få så liten påverkan som möjligt på vårt politiska arbete. På detta sätt kan vi också bidra till att skapa optimala förutsättningar för att Jimmie Åkesson i lugn och ro helt kan fokusera på sitt eget välmående, säger Mattias Karlsson i ett pressmeddelande.

Källahttp://www.friatider.se/kesson-sjukskriven-f-r-utbr-ndhet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar