torsdag 2 oktober 2014

Fler invandrar till Sverige än till USA för 100 år sedan

- USA beskriv ofta som invandringens förlovade land. Det är lite märkligt, det håller nog inte ursprungsbefolkningen med om och efter flera hundra år av samlevnad mellan folkgrupper så pågår det regelbundet raskravaller, bland annat nu i Ferguson, dessutom fungerar integrationen väldigt dåligt. Människor vill bo tillsammans med likar – svarta bor med svarta, latinos med latinos, vita med vita och kineser med kineser.

Mångkultur fungerar ingenstans trots alla lovord. Igår försökte SvD och DN varnar oss i varsin ledare och DN skrev som nedan….

”Fler asyl- och anhöriginvandrare behöver komma i arbete för att vi ska klara att hålla ihop landet”.

”I dag är nästan var sjätte svensk, eller 16 procent av landets befolkning, född utomlands. Det är en högre siffra än USA uppvisade när emigrantbåtarna kom som tätast för ett sekel sedan. Sverige har blivit ett invandrarland. Det är i allt väsentligt något nytt. För 75 år sedan var endast 1 procent av befolkningen född utanför rikets gränser.

Den svenska invandringen skiljer ut sig i det att andelen utomeuropéer är väsentligt högre än i många andra EU-länder. Ungefär hälften av de utrikes födda i Sverige kommer från ett land utanför Europa. Det hänger samman med vår flyktingpolitik. 18 procent av de beviljade svenska uppehållstillstånden 2011 gavs till asylsökande. I Nederländerna var motsvarande siffra 10 procent, i Tyskland 4 procent. Hela 38 procent av de beviljade svenska uppehållstillstånden gick samtidigt till anhöriginvandrare. Det är en dubbelt så hög andel som i immigrantländerna Nederländerna och Österrike.”

”För att undvika framtida motsättningar i samhället är därför den ekonomiska integrationen av de nyanlända helt central. Förutsättningarna för olika immigrantgrupper är helt olika”.

”I arbetslöshetens spår följer både ­personlig olycka och sociala problem. På ett politiskt plan hotar sysselsättningsgapet att spä på motsättningar i samhället”.

”Sveriges flyktingpolitik har baserats på vällovliga humanitära principer. De kan emellertid inte ses i isolering från hur väl vi lyckas integrera de människor som kommer hit. Flykting- och anhöriginvandrare – speciellt från Mellanöstern och Afrika – har haft svårt att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Forskningen visar tyvärr att dessa svårigheter även gäller många av andra generationens invandrare från dessa regioner”.

-Pettersson läser DN:s inlindade ledare som i klarspråk säger att fortsätter dagens politik hotas vi av inbördeskrig och ekonomisk katastrof…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar