lördag 25 oktober 2014

KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN

- Socioekonomiskt utsatta, sociala kontexten i områdena, kriminella aktörerna, strukturerade gäng, förankring i ungdomsmiljön, knyts samman av släktskap, territoriella gäng, fenomen i vissa förorter, etnisk och ekonomisk segregation, miljonprogramsområden, lokala kriminella nätverk, segregerade bostadsområden i förorterna, etniska och släktbundna nätverk, sociala kontext i det geografiska området, parallellsamhälle o.s.v


Jag har läst Polismyndighetens rapport  ”En nationell översikt av kriminella nätverk med stor påverkan i lokalsamhället”. I rapporten pekar man ut 55 problemområden i 22 städer. Här kommer en rad exempel Hallunda, Alby, Fittja, Rinkeby, Tensta, Husby, Salem, Hovsjö, Ronna, Gottsunda, Biskopsgården, Bergsjön, Hammarkullen, Hjällbo, Herrgården, Rosengård, Seved, Oxie, Trollhättan och så Berga/Norrliden i Kalmar.


Inte på ett enda ställe i rapporten skriver man invandrare, invandrarbakgrund eller utländska personer/medborgare. Jag tycker det är helt fantastiskt att Polismyndigheten kan ta fram en rapport om kriminella nätverk i våra städer utan att nämna att det till väldigt stor del handlar om invandrare eller andra generationens invandrarer som ingår i dess kriminella nätverk. Det tycks vara fullständigt tabu att nämna de kriminellas etniska bakgrund! Den gamla devisen att kärt barn har många namn tycks gälla inom Polismyndigheten. Utom det verkligt sanna!


Är denna rapport synonym med hur polisen jobbar är invandrargängen i dessa områden bara att gratulera. Dialogpoliserna kommer säkert snart med tårta till alla "offer" som är så socialt utsatta i dessa områden.


Här är listan på de 22 städer som har dessa områden.


Det är sorgligt att se att Kalmar finns med på listan men det är kanske inte förvånande. Men det kanske inte är så underligt då invandringen bara växer och växer i Kalmar. Antalet områden som Polismyndigheten pekar ut kommer sannolikt öka i rasande fart om invandringen får fortsätta med dagens volymer. Hur är det möjligt att bara ett parti, (sd), ser de problem som skapas, inte ens Polismyndigheten tycks se problemet!

Enligt en källa till bloggen så har personer inom Kalmars toppskikt i näringslivet men även inom politiken ägnat sig åt sysselsättning som faller inom ramen för de brott som rapporten tar upp.


"Största möjliga tyyyyyyyyssstnad" råder inom den absurdistanska cirkusvärlden. PK-ismen av närmast nordkoreanskt snitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar