lördag 18 oktober 2014

Majoritet av Stockholmspolitikerna bor i innerstaden

POLITIKERDEMOGRAFI - Mer än hälften av alla lokalpolitiker som sitter i kommunfullmäktige i Stockholms stadshus är bosatta Stockholms innerstad. Bland dem som inte är det är det knappast någon som bor i de “mångkulturella” bostadsområden som är effekten av den av sju partier så hyllade invandringspolitiken.

Det är Dagens Nyheter som i ett reportage inventerat var huvudstadens politiker bor. De konstaterar att innerstaden i teorin skulle kunna få egen majoritet i fullmäktige. Södermalm är inte bara den journalisttätaste utan också den politikertätaste stadsdelen. Här bor en femtedel av de förtroendevalda totalt och hälften av alla miljöpartister.

De Stockholmspolitiker som inte bor i innerstaden är i stor utsträckning bosatta i äldre och i huvudsak etniskt svenska förorter. I de mångkulturella miljonprogrammen är det nästan ingen Stockholmspolitiker som bor och av de få som gör det har samtliga asylrelaterad invandrarbakgrund.

Hyckleriet framträder återigen med all önskvärd tydlighet – ingen beslutsfattare vill bo i det mångkulturella samhällsexperiment som deras beslut skapat, som de med vackra fraser hyllar och vars kritiker de stämplar som rasister. Dagens Nyheter ställer i sitt reportage frågan huruvida var man bor påverkar den politiska gärningen men undviker att ta i frågan om invandring, integration (läs: segregation) och mångkultur.

Tidningen har låtit Anders Lidström, som är professor i statsvetenskap vid Umeå universitet, kommentera statistiken. Han menar att det viktigaste för politikerna och deras representation inte är var de bor utan deras “förmåga till empati och inlevelse”. Och visst är det lätt att kosta på sig en påklistrad fasad av empati och inlevelse som argument för fortsatt utomvästlig massinvandring när man själv bor, lever och verkar på behörigt avstånd från den.

Lika lätt är det förstås då att klandra den för att vara rasist som varje dag har det mångkulturella samhällsexperimentets konsekvenser i sin vardag, som inte har råd med bostadsrätt på Södermalm eller villa i Äppelviken och vars enda alternativ att slippa ifrån detta sociologiska haveri är att rösta på och/eller engagera sig politiskt för en annan och mer ansvarsfull invandringspolitik.

Källahttp://avpixlat.info/2014/10/18/majoritet-av-stockholmspolitikerna-bor-i-innerstaden/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar