onsdag 1 oktober 2014

MODERAT HÄRDSMÄLTA

- Reaktionerna är starka på dagens energiuppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Allianspartierna kritiserar uppgörelsen och de går så långt att de kallar den för härdsmälta.

Men om sanningen skall fram är det väl Nya Moderaterna som står för den stora härdsmältan och som har det stora ansvaret för att den katastrofala uppgörelse kommit till stånd. Genom att vägra samarbeta med Sverigedemokraterna har man bäddat för att Miljöpartiet får komma i regeringsställning.

Idag kom ju dessutom en opinionsundersökning som visar att en majoritet av moderaternas väljare vill att man samarbetar med Sverigedemokraterna. Snacka om att moderaterna är vilsna i den rödgröna röran. Ansvaret vilar tungt på Fredrik Reinfeldt som har styrts av sitt eget hat till Jimmie Åkesson och SD. Så var det med den statsmannen eller rättare sagt han var ingen statsman.

Energiuppgörelsen mellan S och MP är ett allvarligt hot mot svensk industri och vår energiförsörjning. Stefan Löfven kan prata om sina utredningar med det hjälper inte, signalerna har nu skickats till näringslivet om vad som gäller i framtiden. Jag hoppas verkligen att Alliansen och SD kommer stoppa dessa planer i riksdagen.

På det lokala planet förhandlar Moderaterna med Miljöpartiet enligt miljöpartisten Patricia Vildanfors i en artikel i Barometern. Det är minst sagt häpnadsväckande att Moderaterna förhandlar med Miljöpartiet inte minst efter dagens energiuppgörelse och att Miljöpartiet vill stänga Kalmar flygplats och stoppa inrikesflyget. Det är inte bara moderat härdsmälta på riksplanet det tycks även vara härdsmälta på det lokala planet i Kalmar.


Kommer moderaterna hjälpa dem till att behålla platser i de stora nämnderna? Är det de moderata väljarnas yttersta vilja? Jag tvivlar starkt på detta!

Men i Kalmar finns ju även ”gestapomoderaten” som åker omkring i länet, i andra kommuner och hotar förtroendevalda moderata kommunpolitiker med uteslutning om de inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna! Helt sjukt i mina ögon! Det blir än mer sjukt när man inser vilka konsekvenserna det kan få för moderaterna och Alliansen och de väljare som lagt sin röst på alliansen!

Moderat härdsmälta är bara förnamnet på det som pågår just nu, inte bara på riksplanet utan även lokalt. Men om inte moderaterna tar sitt förnuft till fånga och agerar logiskt och följer sina väljares önskan om att samarbeta med Sverigedemokraterna kommer jag berätta i minsta detalj om den information jag har i kommande blogginlägg. Inklusive ”gestapomoderaten” som hotar sina förtroendevalda partikollegor med uteslutning, utan att ha mandat för detta!

Min förhoppning är ändå att moderaterna skall ta sitt förnuft till fånga och även samtala med Sverigedemokraterna i varje fall på det lokala planet i Kalmar innan härdsmältan är ett faktum!

Källa:  Thoralf Alfsson





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar