onsdag 12 november 2014

En lösning på flyktingfrågan

Sverige tar som ni vet emot överlägset flest asylsökande i Europa per capita och näst flest i absoluta tal. Bara Tyskland med 82 miljoner invånare tar emot lite fler. Sveriges regering försöker påverka de andra EU-länderna att ta emot fler asylsökande men det gör inte att det blir bättre i Sverige, bara värre i de andra länderna.


Lösningen i väntan på fred är i stället att vända blicken bort från västvärlden och titta ut över de enormt stora och sagolikt rika Saudiarabien och de till ytan mindre men ännu rikare staterna Kuwait, Bahrain, Qatar och Förenade Arabemiraten.

För det första är det mycket lättare att återvända hem därifrån än från Nya Zeeland, de slipper stå ut med ett kallt klimat som i Sverige eller lära sig ett hopplöst minoritetsspråk som danska.

Ännu viktigare är att muslimer på arabiska halvön delar de religiösa banden med sina syriska bröder och systrar, så att flytta dem dit gör att de undviker de påfrestningar som livet i Väst innebär. Tänk bara på alla förbjudna (haram) saker som muslimska flyktingar undviker genom att leva i Arabien:

- Sällskapshundar (61 miljoner endast i USA).
- Maträtter gjorda på griskött och ett alkoholindränkt socialt liv.
- Statliga lotterier och Las Vegasliknande spelhallar.
- Oanständigt klädda kvinnor, balett, baddräktsskönhetstävlingar, ensamstående kvinnor som lever ensamma, män och kvinnor som badar tillsammans, dejting och laglig prostitution.
- Lesbiska barer, prideparader och homosexuella äktenskap.
- En slapp inställning till hallucinogena droger, vissa droger är till och med lagliga i vissa områden.
- Hädiska noveller, anti-koran politiker, organisationer med avfallna muslimer och en pastor som upprepade gånger och offentligt bränner koraner.

Istället kan muslimer som lever i Arabien glädjas åt en lagstiftning som (till skillnad från Irland) tillåter månggifte och (till skillnad från Storbritannien) tillåter barnäktenskap. Till skillnad från Frankrike tillåter Arabien att man förespråkar hustrumisshandel och tar lätt på kvinnlig könsstympning. Till skillnad från USA medför ägande av slavar inte fängelsestraff och manliga släktingar kan begå hedersmord på sina kvinnor utan fruktan för dödsstraff.

Exemplet med syrier och Arabien ger oss en antydan om en mer allmän poäng: oavsett välstånd så bör flyktingar tillåtas och uppmuntras att stanna kvar i sin egen kulturzon där det är lättare för dem att passa in, där det är lättast för dem att behålla sina traditioner, minst stör värdlandet och varifrån de lättast kan återvända hem. Således bör östasiater i allmänhet bosättas i Östasien, folk från Mellanöstern i Mellanöstern, afrikaner i Afrika och västerlänningar i Väst.

- Pettersson tycker det är dags att saudierna öppnar sina hjärtan och låter sina bröder och systrar ch flytta in, tills det är dags att återvända hem…

Källa: http://petterssonsblogg.se/2014/11/12/en-losning-pa-flyktingfragan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar