söndag 9 november 2014

Hetsade mot invandringskritiker - nu kritiserar de invandringen

Förra vintern hetsade kvällstidningen Expressen mot människor som uttryckt sig kritiskt om invandringen till Sverige. Idag går tidningen, från ledarplats, själva ut och kritiserar den höga invandringen.

"Det krävs ett visst mått av realism kring vår kapacitet att ta emot", skriver tidningens ledarskribent Anna Dahlberg.

- De flesta minns videoklippet när Expressenjournalisten Jimmy Fredriksson ringer på hemma hos Jim Olsson – docenten som tidningen Expressen bedrev en förtalskampanj emot förra vintern.

Ett av de citat som Fredriksson ville konfrontera Olsson med, och som tidningen anklagade honom för rasism för, löd:

"Det svenska asylsystemet premierar bedragare med PUT. Självklart svämmar det bedragare till Sverige."

Nu, mindre än ett år senare, gör Expressen en helomvändning och erkänner att det svenska asylsystemet inbjuder till bedrägeri och premierar bedragare att få permanent uppehållstillstånd.

"Stoppa svinnet av svenska pass. Det är alldeles för lätt att sälja sitt pass till flyktingsmugglare och sedan kvittera ut ett nytt" samt "Stävja svarthandeln med arbetstillstånd som i praktiken fungerar som en handel med uppehållstillstånd", skriver Dahlberg, bland annat, i sin ledarartikel.

Hon avslutar sin ledare med en appell om att det måste få gå att, inom vänsterliberala ramar, ha åsikter om invandringspolitiken samt orden "det krävs ett visst mått av realism kring vår kapacitet att ta emot."

Expressens försök till politisk kovändning kommer efter en kraftig kräftgång för de svenska tidningarnas upplagor då allt färre vill betala för deras innehåll.


- Nu har det gått upp för Bonniers, Schipstedt, gammelmedias lögnhalsar ängslas att Sveriges invällarkatastrof börjar nalkas vägs ände. Den senaste chock-prognosen från skandalösa kött-tsunami-myndigheten, portöppnaren Migrationsverket, plus fria media-röster som börjar regera icke-Pk:istiskt, plus den skärpning som sker i övriga Europa, mot invällarhotet, har framtvingat en försiktig men tydlig omvändelse under galgen. 

Plus att hotet av den  självframkallande strutspolitiken... som är rena plakatpolitiken till (SD):s väljarframgångar, och de egna gammelpartiernas förtvining. Nu nalkas sanningens ögonblick, hoppas att räfst och rättarting sker parallellt, det finns riktiga svinpälsar och ljugande landsförrädare som bör avpolleteras, marginaliseras, straffas (om möjligt) när sanningen i sinom tid segrar. Som den ALLTID gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar