torsdag 6 november 2014

S-tidning: Invandringen innebär "stora påfrestningar och kostnader"

Den socialdemokratiska tidningen Folkbladet i Norrköping krävde i gårdagens ledare en minskning av antalet invandrare som Sverige tar emot.


- "Migrationsverket bedömer att drygt 100 000 personer kan komma att söka asyl i Sverige nästa år. Det motsvarar ungefär det antal barn som föds i Sverige varje år", skriver tidningens chefredaktör Widar Andersson innan han fortsätter:

"Till asylsökarnas skara ska adderas ungefär lika många personer som varje år får permanent uppehållstillstånd i Sverige".

Andersson konstaterar dessutom att detta "givetvis" innebär "stora påfrestningar och kostnader för det allmänna" och att det "blir alltmer ohållbart att betrakta invandringen som en utgiftspost som blir som den blir".

"De flesta som får uppehållstillstånd är inte asylsökare", konstaterar tidningen krasst. En omständighet som tidigare varit starkt tabubelagd att lyfta fram i den svenska invandringsdebatten.

Många har reagerat på Folkbladets frispråkiga ton i ledarartikeln, något som hörts från flera håll inom de socialdemokratiska leden den senaste tiden. Tidigare i veckan krävde det socialdemokratiska kommunalrådet i Hedemora, Ulf Hansson, att kommuner får vetorätt mot nya asylboenden.

– Vi vill att kommunen ska kunna ha ett veto. Det är ju privata som lägger in om de här asylboendena, sade han då.

När Fria Tider ringer upp Widar Andersson apropå hans ledarartikel och hur den passar in i socialdemokratin vill han däremot inte svara på frågor.

– "Nej, det går inte. Jag står här i snöregnet ser du och är på väg in på en grej", säger han.

Källahttp://www.friatider.se/s-tidning-invandringen-inneb-r-stora-p-frestningar-och-kostnader


-----

Hahaha... WA har redan sitt på det torra, då vågar han säga sanningar. Iofs bra, men han gör det 'riskfritt'.

Motpol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar