söndag 14 december 2014

Sverige rankas inte som humanitär stormakt globalt

Sveriges massinvandringsförespråkare stoltserar med att utropa Sverige till en “humanitär stormakt”. En studie om hur humanitära olika länder är, som nyligen publicerades, visar dock att Sverige inte alls anses vara en humanitär stormakt internationellt, utan snarare tvärtom. Sverige placerar sig på blyg- för att inte säga pinsamma 40:e plats bland de 130 länder som deltog i studien vad gäller hur humanitära länderna och dess invånare är.

- World Giving Index (WGI) är en global studie genomförs av Charities Aid Foundation och som jämför hur humanitära olika länder i världen är. Av 130 länder rankas Sverige som nummer 40, trots att Sverige tar in flest flyktingar i världen per capita och delar ut världens mest generösa bidrag till invandrare. Sverige delar plats 40 med andra “humanitära stormakter” såsom Haiti och Guinea.

WGI mäter tre olika kategorier som internationellt ligger som grund för vad som anses vara “humanism”. WGI jämför sedan dessa tre kategorier mellan olika länder. Migrationspolitik och floskler såsom “alla människor lika värde” anses inte vara trovärdiga kategorier som kan användas för att mäta humanism i olika länder. De tre officiella kategorierna WGI använder är följande:

- Donationer av pengar till välgörenhetsorganisationer
- Donationer av tid till välgörenhetsorganisationer
- Donationer av tid att hjälpa främlingar

Sverige och svenskar rankas på plats 56 vad gäller viljan att hjälpa främlingar, på plats 18 vad gäller donationer av pengar till välgörenhetsorganisationer och plats 104 vad gäller donationer av tid till välgörenhetsorganisationer. Dessa blygsamma placeringar tyder inte på att Sverige är en “humanitär stormakt”.

Myanmar hamnar högst på listan, tätt följt av USA och Kanada. Sverige ligger således efter otaliga länder i olika världsdelar vad gäller humanism. Kontentan är att Sverige inte anses vara ett speciellt humanistiskt land i omvärlden, oavsett hur många flyktingar Sverige tar emot och hur mycket bidrag Sverige delar ut till dessa flyktingar, eftersom humanism i övriga världen mäts i helt andra termer som inte har med invandringspolitik att göra.

Därmed kan vi spräcka myten om att Sverige är en “humanitär stormakt” och istället konstatera att oavsett vad media och politiker påstår så är faktiskt Sverige egentligen en humanitär pinsamhet i ett globalt perspektiv. USA och Kanada - länder som båda för en mycket restriktiv och selektiv migrationspolitik – räknas dock som de verkliga humanitära stormakterna i omvärlden, påvisat av just WGI.

Källa: http://avpixlat.info/2014/12/14/sverige-rankas-inte-som-humanitar-stormakt-globalt/

- En mycket intressant och avslöjande information, som garanterat aldrig kommer att publiceras i gammelmedia. Samt visar att humanitär hjälp i huvudsak skall skötas av organisationer, som vet bäst hur man hjälper så många som möjligt, mesta valuta för pengarna. Och, givetvis, i närområden till krishärdar, precis som sveridemokraterna hävdar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar