tisdag 30 september 2014

”Den resande ministern” tar farväl



Världen har blivit en farligare plats under hans tid som utrikesminister. Det konstaterar Carl Bildt som nu lämnar politiken. Vad han ska göra härnäst är höljt i dunkel.

På fredag avgår alliansregeringen och mycket talar för att utrikesminister Carl Bildt då lämnar politiken. Med omkring 400 officiella resor under sin ämbetsperiod kallas han ibland för ”den resande ministern”. En kontoroversiell person, beundrad av många men även kritiserad.

Politik via Twitter

Socialdemokraten Pierre Schori ifrågasätter Bildts sätt att bedriva svensk utrikespolitik via sociala medier som Twitter. Riksdagsledamoten Sofia Arkelsten är däremot full av beundran inför sin 65-årige partikollega:

– Det är roligt att se någon som verkligen brinner för sitt uppdrag på det sättet. (min anm. varför ska man öht bry sig om vad en 65-åring tänker göra, han är pensionsmässig?)

Journalisten Björn Häger menar att Carl Bildt är den mest svårintervjuade politikern av alla:

– Om han får en fråga som han tycker är obekväm så drar han sig inte för att lägga krokben för journalisten och märka ord.

Källa: SVT

Man kan fråga sig vad CB:s härnadståg runtom i världen bidragit till? Från hans fantiserade mini-rike: "Den Humanitära Stormakten Sverige"? Farligare eller mindre farlig värld? Jag är av den uppfattningen att hans brist på diplomatisk ådra, kombinerat med en narcisstiskt ådra (moderat-sjuka, jfr Reinfeldt?), en stor brist på självinsikt, mänsklig empati och värme (jfr återigen Reinfeldt), var handikapp som den storvulne, imperiedrömmande USA-lakejen Carl Bildt aldrig insåg. Hans såpade bana i livet och politiken ledde inte till någon inre reflektion. In i det sista, i september 2014, när valkatastrofen för moderaterna var ett faktum, så saknades varje uns av självkritik, ödmjukhet.

Man skall nog egentligen tycka synd om en person som Carl Bildt. En moderna tiders svenskvariant av Don Quijote, fäktandes mot alla kvarnar han såg, eller inbillade sig se

Rosanna Dinamarca ville bli partiledare för Vänsterpartiet. 
Hon säger sig vara antirasist - men är hon verkligen det?





Idag t-shirt-LowClass vilsenfigur i Sveriges riksdag... *suck*

Dinamarca polisanmäld – för bäranden en t-shirt av absolut lågvattenmärke, i Sveriges Riksdag. Dessutom opåtalat av riksdagens avgående talman [usel de(m)okratiförsvarare] Per Westerdvärg. (S) förre partiledare och regeringschef Göran Persson, fördömde idag detta vidriga beteende, hedrar godsägaren.


"Flin-talmannen":



KällaAB

Har vi en deal?


Det haglar valanalyser nu. Det går tretton icke läsvärda på varje dussin och den lägsta nivån av alla hamnade vänsterekonomen och doktoranden i ekonomisk historia, Lars Ahnland, på när han pekade på det linjära sambandet mellan arbetslöshet och det ökade stödet för Sverigedemokraterna. Något bättre, och sannolikt närmare sanningen, hamnar Politiologerna som pekar på att SD gick framåt eftersom de väljarna helt enkelt gillar deras politik. När Ahnland pekar på sambandet mellan ökat stöd för SD och arbetslöshet så finns det en hel del som talar emot hans slutsatser och frågan är om unge Ahnland inte bör fundera på om just en doktorshatt i ekonomisk historia är rätt bana för honom. Då måste han behärska statistik på en helt annan nivå än vad han presterar åt Dagens Arena.

Den enda läsvärda valanalysen för alla tänkande människor är nog den som författas av Linus Bylund, Jimmie Åkessons närmaste man. Varför? De vet exakt vad det var, och varför, i deras valrörelse som gjorde att väljarna valde att gå över till dem. Och ur den valanalysen kan vi nog utläsa vad det var som de ansåg vara lyckosamt och vad de kommer försöka utveckla till nästa valrörelse. Allt medan våra egna amatörer till valanalytiker försöker hitta mer eller mindre bra bortförklaringar till varför vi förlorade väljare. För att faktiskt förstå vad det var som hände så måste vi faktiskt börja försöka tänka som en Sverigedemokrat tänker. När jag läste min GRUSK, Grundläggande Underrättelsekurs, vid Försvarshögskolan och Förhörsledarcentrum (AKA Tolkskolan) så drillades vi i rysk kultur- och religionshistoria, sovjetisk ekonomi och statsvetenskap samt politisk teori så att vi i vissa lägen kunde tänka mer stalinistiskt renlärigt än den mest trogna GRU- eller KGB kommissarie. Allt för att kunna förstå, analysera och predestinera. Detta att utan lägga några känslor eller värderingar i det och sådant arbete kräver tålamod och mental styrka samt ständig handledning. Denna egenskap saknar såväl skjutjärnsskribenterna på samhälls- och ledarredaktionerna som mer framträdande debattörer i det närmaste totalt. Enkla modeller och att se en rasist i varje buske som tycker annorlunda än de själva är så långt de kommer i sina tankebanor.
En artikel som fångar mitt intresse i detta sammanhang, och knyter an till alla platta analyser, är Södermalmsnytt där profiler som Henrik Arnstad – författare till ”Älskade Fascism”, och Johan Croneman – filmrecensent och krönikör i Dagens Nyheter, rycker ut till försvaret av Södermalm då de anser att denna stadsdel svartmålats alltför mycket i valrörelsen. Henrik Arnstad menar dock att Söderborna inte ska ta illa vid sig av Söderföraktet.
–   Tvärtom tycker jag att vi ska vara ytterst stolta över den hatbild som tecknats av Södermalm. Vi har blivit kontroversiella och suspekta för att vi står upp för antirasism, medmänsklighet och demokrati, säger Henrik Arnstad.
Johan Croneman håller med:
–   Det är viktigt mitt i baktalandet att understryka att Söder är en stadsdel i innerstan där det är högt i tak och där vi tar ett betydligt större socialt ansvar för utsatta än andra stadsdelar i Stockholm. Jag är jävligt glad att SD bara får fyra procent av rösterna här, säger Johan Croneman.
Jag skulle nog vilja pressa dessa herrar något litet genom att vi kommer överens om att vi genomför ett experiment under nästa mandatperiod. Vi låter Södermalm ta emot lika många flyktingar i relativa tal som Ställdalen, som med 500 invånare tog emot 230 i Anläggningsboenden 2012 eller som Västra Å som med 120 invånare tog emot 100. Eller varför inte som Blinkarp i Röstånga, Svalövs kommun, som med 880 invånare härbärgerar 285 nyanlända flyktingar. I Ställdalen erhöll Sverigedemokraterna 35 procent, i Röstånga 20,29 procent. På Södermalm erhöll Sverigedemokraterna mellan 5 och 10 procent beroende på valkrets men tog under förra mandatperioden inte emot en enda nyanländ flykting. Så låt oss, hr Croneman och Arnstad, göra ett experiment då ni är tämligen säkra på er sak – att ni har en hög skyddsnivå mot rasism och att ni är bra på att ta ert sociala ansvar. Vi ser till att Södermalm tilldelas lika många flyktingar som Blinkarp tagit emot i relativa tal. Södermalm ställer under nästa år och varje år fram till valet 2018 upp med att ta emot 35 000 nyanlända asylsökande i anläggningsboenden. Per år. Inte totalt. Per år.
Sedan avvaktar vi resultatet av valet 2018 och så får vi se hur rätt ni har. Har ni rätt i era teser, att ni är socialt ansvarstagande och kan stå emot SD bättre än andra så vinner ni min djupaste, och sannolikt hela svenska folkets, respekt samtidigt som ni i relativa tal har burit en lika tung börda som många små och mellanstora städer gjort de senaste åren. Får detta lilla experiment däremot ett annat utfall, eller att ni tycker det är en onödig idé alternativt börjar skruva på er och påstå att det inte finns bostäder (som annars går lätt att ordna genom att slå upp byggfuttar i Tanto och Vita bergen), så förväntar jag mig faktiskt att ni bägge försvinner från debatten för evig tid.
Har vi en deal?
“I want to go to Denmark. I like Denmark”


Ett exempel på hur till synes välbeställda, välklädda, engelskspråkiga, familjer, genom att kalla sig "flyktingar" tillåts i Italien (fungerar tyvärr lika illa i Grekland) att få *Välkommen hit* - *kunna neka fingeravtryck* - inom några få dagar tillåtelse att fara vidare norrut i Europa. Den s k Dublinförordningen tycks helt satt ur spel, för Italien återstår knappast nåt annat, eftersom landet är värst utsatt av människosmugglingstrafiken över Medelhavet, från raserade Libyen och Mena-träsk-lycksökare, som söker sig dit.



http://www.dailymotion.com/video/x26xjgm_i-want-to-go-to-denmark_news

Man ser att Italien inte längre kan upptäcka illegala invandrare, men skickar dem direkt till Norden. EU vaktar inte sina yttre gränser, och de har ingen politik för människor som kommer att växa i antal för varje år som går. Som man kan se i videon, det finns många unga afrikanska män. Afrikas befolkning kommer att fördubblas nästa generation. Liberaler har inget svar på det, socialdemokraterna har inget svar på det.

Europa har ingen vilja eller överblick - eller både och. Det finns ingen kvalitativ skillnad mellan Sverige och övriga Europa, Sveriges självförstörelse har bara varit effektivare. I Sverige kallas det att "ta ansvar", men det har ingenting att göra med ansvar att göra, för att migrera ner till botten av plånboken, utan att förhindra en demografisk/ekonomisk härdsmälta. Mellanöstern står inför 30 år av kaos, som det är nu. 'Humanismen' kan aldrig lösa en befolknings-tsunami, problemen måste hitta sin lösning där de uppstår, inte via människo-export/-smuggling.

Källa: Snaphanen/Dailymotion
Meningslösa Partiet (Mp) - krönika av Birger Schlaug (!)



- "Jaha, så visar det sig då att man lagt ner en stor del av sitt liv på ett parti som kommer att administrera och legitimera beslut om såväl nya JAS-plan som miljömonstret Förbifart Stockholm. Det var ju liksom inte meningen. Känns lite konstigt att intensivt ha ägnat 20 år av sitt liv med något som resulterar i detta.

Besvikelsen uteblev dock för min del, eftersom jag var övertygad om att man skulle göra upp.

Besvikelsen kom istället på valdagen när MP, trots mycket sämre valresultat än väntat förklarade att man ändå ville bilda regering med ett fyra gånger så stort socialdemokratiskt parti som, ur grönt perspektiv, är den sämsta upplagan sedan 1996. Lägg till det en riksdag som ser ut som den gör. Och, framför allt, att partiledningen haft som övergripande mål att sitta i en regering – inte att uppnå politiska mål.

Som jag påpekat tidigare: MP kommer som tack för några statsråds- och statssekreterarposter att få administrera en politik som stärker de system, strukturer och normer som man bildats för att förändra. Å andra sidan drev man inte förändringskrav i valrörelsen, utan riktade in sig helt på att få plats i en regering för att ta kollektiva regeringsbeslut. Om nåt.

Så målet är ju uppnått…

MP riskerar att få betydelsen Meningslösa Partiet.

Å andra sidan går det ju åt helvete med besked också på andra sätt. Sverige har nu klättrat på listan över länder som pressar planeten och de planetära processerna hårdast.
Vi har klättrat till tionde plats. Det krävs nu 3,7 jordklot för att planeten skulle kunna hantera 7, 1 miljard svenskar. För ett år sedan krävdes det 3,4 jordklot. Vi konsumerar sönder planeten under fältropet: ”Vi ligger i framkant!
Det ironiska är att rapporten om tiondeplaceringen kommer samma dag som MP beslutat sig för att administrera beslut om förbifarten och lägga ner ytterligare cirkus 15 miljarder – som hade behövts för goda miljöinvesteringar – på nya JAS-plan. Tablå.

Det vore ju kul med ett riksdagsparti som ville något annat än att köra på samma motorväg, åt samma håll, mot samma utvecklingsmål, hysteriskt ropande till varandra: jobba mer, konsumera mer, producera mer, ge planetjäveln vad den tål!

Ett grönt parti, skulle det kunna vara nåt? Om man nu inte lyckats massakrera begreppet grönt förstås."

Källa: Birger Schlaug

Kommentarer: - Bloggen tackar för dessa ord från Miljöpartiets före detta språkrör. Undrar förresten om Miljöpartiet har tänkt på miljön när det är för fri invandring. En somalier i Somalia påverkar ju miljön betydligt mindre än en somalier i Sverige så invandringen är inte så lyckad ur miljösynpunkt…

Att (mp) kommer att få betala ett högt pris för sin maktiver kommer att visa sig. Att tappa sin tidigare närmast hyllade (av media) grönmögel-kommunism/populism kommer nu att bytas ut till ansvar för en massa impopulära verkliga beslut, tillsammans med den naive svetsarlärlingen och halvmongo-liknande imbecill till pratkvarn. En svagare statsminister har Sverige aldrig nånsin haft, även (s) sätter makt före innehållet i politiken. En koalition som kommer att bevara och sannolikt utöka invällnings-tsunamin, till landets ekonomi kraschar totalt. Tips: när denna röd-gröna sörja kollapsar, sannolik följd ett ett omval, dock senast nästa ordinarie val, så kommer (mp) - som Schlaug skriver - att bli ett 'Meningslöst parti'. Nämligen som utröstade ur riksdagen, för andra gången, förhoppningsvis för att aldrig återvända. Dom passar bäst in i PPK, utläst som 'Patetiska Populistiska Klubben', där dom kan återgår till drömmeri och floskeltillvaro, parallellt med Schymans F!, KMFL(r) och ett antal andra mindre stollepartier.





De Icke Önskvärda – Rashygien I Sverige – Förbättra Folkstammen

Denna video ”De Icke Önskvärda – Rashygien I Sverige” (dokumentär 2002) berättar om ett Sverige som det talas mycket tyst om.


Det rådde länge en bred politiska enighet om behovet av rashygieniska åtgärder. Entusiasmen för att ”förbättra folkstammen” var, under större delen av 1900-talet, inte alls begränsad till den yttersta högerkanten, utan denna entusiasm var rikligt företrädd i alla de stora politiska riktningarna: bland konservativa, liberaler, socialdemokrater och bondeförbundare.

År 1921 lades t.ex. en motion fram i riksdagen om inrättandet av ett statligt institut för rashygien.

Motionen var undertecknad av representanter från alla partier, däribland högerledaren Arvid Lindman och socialdemokraternas ledare Hjalmar Branting.

En av de mest inflytelserika rashygienikerna, Nils von Hofsten (Medicinalstyrelsens expert i rashygien/arvshygien 1935-1953), var en övertygad liberal. Under andra världskriget var han rektor för Uppsala universitet, och stod rakryggat pall mot antisemitism och andra nazistinspirerade tendenser vid universitetet.

Sveriges första steriliseringslag trädde i kraft år 1935. Den gjorde det möjligt att sterilisera en person mot hennes vilja. Sterilisering kunde ske om hon ”kommer att genom arvsanlag på avkomlingar överföra sinnessjukdom eller sinnesslöhet” (eugenisk [arvsbiologisk] indikation).

Den kunde också ske om hon på grund av sinnessjukdom eller sinnesslöhet var ”för framtiden ur stånd att handhava vårdnaden om sina barn” (social indikation).

Dessutom tilläts liksom tidigare sterilisering på medicinsk indikation, dvs. sterilisering av en kvinna för vars hälsa en graviditet kunde vara farlig.

I den politiska debatten hävdade många politiker, både på vänster- och högerkanten, att lagen var otillräcklig.

År 1941 beslutade riksdagen att skärpa lagen. Enligt justitieminister KG Westman (bondeförbundet) var syftet ”att sanera den svenska folkstammen, att befria den ifrån fortplantning av arvsanlag som leda till att i framtida generationer det förekommer individer, som icke äro önskvärda medlemmar av ett sunt och friskt folk.”

Dessa uppgifter om hur svenska politiker tänkte och uppförde sig mot den del av befolkningen som ansågs som ”mindre värda” ligger inte långt tillbaka i tiden och finns att läsa till sin helhet som är publicerat i : Folkvett nr 1/1992.

Jonas Gardell, Rossana Dinamarca (V) och resten av riksdagen, nya och gamla regeringar inklusive den förljugna media vi har, borde läsa på lite mer, innan de uttalar sig.


KällaExponerat













måndag 29 september 2014

Ian Wachtmeister sågar Tobias Billström och moderaterna


”Jag har lyssnat på Tobias Billström på Agenda. Beklämmande. Med sådana ledare behöver Moderaterna inte bekymra sig. Partiet kommer att försvinna. Ingen verklighetsanknytning. Ingen jämförelse med andra länder. Däremot att fler kommuner i Sverige ”ska ta sitt ansvar”.

Vad ska Du göra när Du blir stor, Billström? Åka runt i Sverige och se vad Du ställt till med?! Ett nyval och moderaterna är lika borta som Reinfeldt. Och ni som undersökte opinioner varenda vecka. Såg ni inget?

Förstod ni inte att svenskarna vill ha något att säga till om i sitt eget land. Och att de fått nog av dem som inte bryr sig om Sverige utan bara om världen som de tror sig kunna frälsa.

Vem ska hjälpa Sverige den dag det smäller? Vart tog försvaret av vårt land vägen i er politik?


Billström, Fy skäms. Plats i korgen!!”

Källa: Ian Wachtmeister på Facebook

Valanalysen fortsätter


Allt medan våra stora medier fortsätter sin valanalys av SD:s framgångar i termer om rasism, högerextremism och fascism, allt kryddat med osmakliga löpsedlar och påhopp, så finns nyktrare analyser att hämta från vanligt folk.

Två socialdemokrater och en centerpartist, har i ett gemensamt blogginlägg försökt sig på en analys som mycket väl kan ge oss en bättre beskrivning av verkligheten än den som kommer från finrummen på Södermalm och i de politiska korridorerna.

SD fångade en verklighet som negligerats”, är rubriken till texten.

Det är i storstädernas fina kvarter som flyktingpolitiken tas fram och försvaras, men det är landsbygden som sedan får ta ansvar. Att SD växt stort i mindre kommuner där Migrationsverket utan någon egentlig förvarning placerat hundratals asylsökande, har inte sin förklaring i att människorna där skulle vara rasister. Denna förklaring kan nog många utanför gammelmedias redaktioner och storstadspolitikernas ombonade rum ställa upp på.

Artikelförfattarna berättar mycket riktigt att välfärdssystemet redan går på knäna och att det stora flyktingmottagandet lett till en systemkollaps. Detta samtidigt som Migrationsverket ständigt aviserar uppskrivna prognoser över anlända flyktingar och anhöriginvandrare.

Två exempel ges i artikeln. I Hultsfred kunde man tidigare i år läsa om hur kommunens folktandvård prioriterade de asylsökande och hur skattebetalande kommuninvånare snällt fick finna sig i att deras tandvårdsbehov fick skjutas på framtiden. I lilla Ställdalen med drygt 500 invånare placerade Migrationsverket 231 asylsökande år 2012 och detta på en ort med 1,5 distriktsläkare som enda resurs. Samma år placerades 3 093 asylsökande i Stockholms stad med sina cirka 900 000 invånare och oändliga resurser.

Artikelförfattarna beskriver också hur svårt det är att föra konkreta och ärliga samtal om migrationspolitiken, hur infekterat debattklimatet är i dessa frågor och hur etablissemanget hellre försöker angripa SD än att finna lösningar och se till fakta att den svenska asylinvandringen kanske inte är så lyckad.

Landsbygdens väljare är de som får ta smällen, det är landsbygdens kommuner som får se hur välfärdssystemen sätts under hård press och detta samtidigt som debattklimatet inte tillåter några lösningar.

Det vi sett av valresultaten på lokal nivå där SD vann mer än 30 procent av rösterna i varje valkrets som härbärgerar en flyktingmottagning har inget med främlingsfientlighet att göra. Det är just omsorgen och oron över vårt välfärdssystem som borde vara den naturliga slutsatsen. Valresultatet är en logisk konsekvens av detta.

Valet 2018 kan komma att bli en chock för övriga partier. Så avslutar artikelförfattarna sin text.


Fotnot: De båda S-märkta skribenternas bloggar Högbergs tankar respektive Ledarsidorna.se innehåller mer och fördjupat 
material om deras analyser av valresultatet och SD:s framgångar 
i valmanskåren.

söndag 28 september 2014

Pk-pajasen Henrik Arnstad omyndigförklarar sig själv



De som hittills tvekat huruvida "historikern" Henrik Arnstad är helt tillräknelig eller inte, kan nog sluta grubbla efter ett uttalande på söndagsmorgonen där han menar att den nya Breivik just nu fostras i Sverigedemokratisk Ungdom.

Arnstad ser som bekant fascism precis överallt i samhället, och Sverigedemokraterna menar han är ett fascistiskt parti, ett påstående ingen annan seriös forskare eller historiker håller med om. Han har bland annat sågats av den riktige historieprofessorn Dick Harrison.

Vänner till de “svenskar” Arnstad nämner, som rest till Irak eller Syrien för att strida med den muslimska terrorgruppen Islamiska Staten, har redan försökt halshugga och döda så många som möjligt i Norge, Belgien och Australien. Lyckligtvis stoppades de av polis innan de hann skrida till verket. Om något så kan man i så fall tala om flera muslimska Breiviks.

Att påstå att Sverigedemokratisk Ungdom skulle bestå av potentiella massmördare är ett grovt övertramp och förtal, och visar egentligen bara hur lite Arnstad förstått samt hur manisk hans världsbild är. Det är dessutom att trivialisera den ständigt närvarande och ökande hotbilden från IS-anhängare. Vidare är det bland hans egna kamrater inom extremvänstern det grova väldet finns, en grupp som tillsammans med islamisterna pekats ut av säkerhetstjänst i flertalet länder – bland annat Sverige – som det största hotet mot demokratin.

Arnstad har en diger historia av märkliga uttalanden och lögner. Bland annat har han skapat ett eget “fascistindex” över vilket han själv bestämmer vilken nivå Sverige just nu ligger på och i juli slog han fast att judiska liv är mindre värda än andras.

SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand kommenterar Arnstads obscena utspel för Avpixlat: – Arnstad överträffar sig själv i dårskap. Samtidigt omhuldas han av det mediala etablissemanget som ofta bereder plats åt honom att torgföra sina vanföreställningar i morgonsoffor och radioprogram. Hans utbrott av den här typen är numera på en så bisarr nivå att jag inte förstår hur någon människa kan ta honom seriöst. Han är en medelålders misslyckad student som borde samla sig och försöka ta ut en examen.

I maj analyserade han EU-valet för TV4, en intervju som blev en direkt klassiker och visar på hans något märkliga världsbild.


Avseende Breivik skickade han ett brev till massmedia i början av året där han gjorde klart att hans plan hela tiden varit att underminera den så kallade counterjihadistiska rörelsen och hans intentioner varit rent nazistiska.

Breivik skrev att manifestet hade en “counterjihadistisk” retorik för att skydda “etnonationalister” och istället sätta igång ett mediedrev mot antinationalistiska counterjihad-anhängare, vilket han kallade “dubbelpsykologi”. Målet var att sträva efter att “rent nordiskt ideal” och att han ville se ett nazistparti bildas i Norge. Israel såg han endast som en plats till “illojala judar” kunde deporteras.

I mars mötte han Mattias Karlsson (SD) i en radiodebatt, som han på Twitter kallade “nån vrålarg SD-gubbe”. En mer lugn och saklig debattör än just Karlsson finns knappast.

http://www.youtube.com/watch?v=CvZb24ChO_M

Känns lite motbjudande - även om referensen går till Axpixlat, att publicera en förvirrad halvdåres agerande. Men, denne ljug-fifflare ges trots allt plats hos gammel-blaskan DN, så moteld kanske förtjänas.

KällaAvpixlat

Migrationsverket i fritt fall – när kommer härdsmältan?



Asylinvandringen är redan en katastrof, nu närmar den sig en härdsmälta. Permanenta uppehållstillstånd (PUT) ges till tusentals människor utan skyddsbov, människor som redan har uppehållstillstånd i andra länder får PUT i Sverige, identitet eller bakgrund kontrolleras inte, minst 68 000 beräknas sakna giltiga ID-handlingar bara i år, närmare 3000 asylsökande i veckan men Migrationsverket och politikerna säger 2 000, osv, osv, detta är inte överdrifter utan verkligheten men svenska politiker och medier bryr sig inte. Det är viktigare att jaga SD än att arbeta för landets bästa…





'Värre och värre dag för dag, 
Dårskapen är av unikt slag,
Bara vemod hjärtat rymmer,
Strunt i bidragen och huckle-fruntimmer!
Om än svenskheten är svag, så sjung med Ullenhag:
Ah-ah-ah-ah-ah-ah-ah!
Det blir värre och värre dag för dag."

Ref: Petterssons blogg

Sveriges flyktingpolitik är extrem även utanför Europa



Docent Jan Tullberg ställde nyligen den retoriska frågan i Dispatch International om Sverigedemokraternas föreslagna minskning av uppehållstillstånd med 90 procent är extrem politik. Tullberg jämför Sverige med övriga Europa och konstaterar att en sådan minskning inte är extrem, utan helt i linje med övriga europeiska länder.
Invandringsdebatten i Sverige handlar i princip enbart om Europa. Sällan eller aldrig vidgas perspektivet till att inkludera Västländer utanför Europa, vilket är märkligt eftersom vi lever i en global ekonomi med global migration.
Som Tullbergs siffror visar agerar Sverige extremt. I jämförelse med Västländer utanför Europa ser vi att Sveriges politik är ännu mer extrem än utifrån ett europeiskt perspektiv, då utomeuropeiska Västländer är mer restriktiva än Europa vad gäller flyktingmottagning.
Under 2014 förväntas Migrationsverket skriva upp antalet flyktingar som kommer till Sverige för att söka asyl till 100 000 personer. Låt oss jämföra detta med andra Västländer utanför Europa. Som grafen visar tar Sverige i runda tal emot samma antal flyktingar som USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland tillsammans – trots att dessa fyra länder tillsammans har 40 gånger större befolkning och 60 gånger större landyta än Sverige. Samtidigt som de följer samma internationella konventioner och åtaganden som Sverige gör.
I Sverige hävdas ofta att man bara följer internationella åtaganden och konventioner, och därmed måste ta emot ett stort antal flyktingar. USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland följer dock samma internationella åtaganden och konventioner, så argumentet att Sverige tvingas ta emot detta stora antal flyktingar faller alltså platt. Sverige väljer helt frivilligt att ta emot detta stora antal oavsett konventioner och åtaganden.
Den svenska debatten handlar alltid om hur extrema Sverigedemokraterna är. Jämför man Sverige med övriga Europa ser man att det är Sverige som är extremt och Sverigedemokraterna normen. Jämför man Sverigedemokraternas föreslagna flyktingpolitik med övriga Västvärlden utanför Europa, ser vi precis samma sak. Det visar sig till och med att USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland har en ännu mer restriktiv flyktingpolitik än den som Sverigedemokraterna förespråkar.
För att återgå till Tullbergs ursprungsfråga: I dessa fyra utomeuropeiska Västländer skulle Sverigedemokraternas flyktingpolitik absolut inte anses vara extremt restriktiv utan faktiskt tvärtom – liberal. Med detta i tankarna måste man därmed antingen anse att USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland är extrema och Sverige normalt, eller att även dessa länder, liksom övriga Europa, är normala och Sverige extremt.

lördag 27 september 2014

Kronan faller kraftigt




Kronan har ännu inte slagit i botten, trots ett kursras på 11 procent mot dollarn hittills i år, enligt en valutarapport från SEB:s strateger. Nu blir reskassan mindre och det blir allt dyrare att handla via nätbutiker i utlandet – men om du ska iväg gör du klokt att växla redan nu.

Den svenska kronan försvagades redan fredagen före valet och har under en tid tappat som en konsekvens av den politiska regeringsröran.  Men trots att kronan fallit med 11 procent mot dollarn i år så anser bedömare på SEB att kronan kan försvagas ytterligare.

Nedtryckt inflation, sänkta prognoser för global tillväxt och ett osäkert politiskt läge i riksdagen talar för att trycket nedåt består ett tag till, skriver man i sin rapport.

"Den tekniska bilden för EUR/SEK är dock fortfarande omutbart SEK-negativ och förnyad kronsvaghet är att vänta", skriver analytikern Dag Müller i bankens rapport. SEB:s kortsiktiga prognos för europriset landar på mellan 9,30 och 9,40 kronor.

"Men från ett tekniskt perspektiv så drar vi lite större växlar efter gårdagens (än så länge tillfälliga) brott över 9,27 – vilket gör en rörelse översommartoppen vid 9,39 sannolik", heter det vidare i rapporten.

Även mot dollarn faller kronan kraftigt. I dag kostar en dollar 7,26, men växlingsföretaget Forex tar 7,68 kronor för dollarn. För ett år sedan kostade en dollar 6,77 kronor på samma växlingskontor.

Källa: http://www.friatider.se/kronan-faller-kraftigt

Varför hata?


- "Det finns något som förbryllar mig med vänstern. Det är hatet. Oresonligheten. Och de ständiga markeringarna.

Jag tror inte att valresultatet kommer att råda bot på detta. Tvärtom. Hatet lär öka. Och då menar jag inte rasistiska stollars näthat utan det av etablissemanget accepterade hatet. Det fina hatet. Ty nu har ett av de mest extremistiska partierna i rikspolitiken, Fi, blivit så pass stort att det får partistöd. Nu kommer deras företrädare få lön för att hata och sprida dynga.

Ett exempel på vänsterns behov av att markera och posera fick jag när jag i fjol deltog vid tioårsminnet av euroomröstningen. På plats fanns såväl borgerliga företrädare som politiker på vänsterkanten. Motståndet var ju blocköverskridande, och det var stort att se politiska krafter lägga åsiktsskiljaktigheter åt sidan för att kampanja för en gemensam sak (även om det skedde i egna kampanjorganisationer).

Leif Pagrotsky var där. Jonas Sjöstedt höll tal och fick artiga applåder men applåderades särskilt ivrigt av Josefin Brink med väninna. De var däremot noggranna med att inte applådera någon av de borgerliga företrädarna. 

En anhörig var för många år sedan aktiv i ett av de borgerliga partierna i kommunalpolitiken. Hon berättade att socialdemokraterna och vänsterpartisterna alltid markerade mot de borgerliga genom att inte fika vid samma bord. Så tramsigt beter sig alltså folkvalda politiker.

Att förvägras en applåd eller en fika är en sak. Hatet och oresonligheten som syns i sociala medier och på demonstrationer är desto värre. Och det förefaller tyvärr väldigt spritt. 

Till och med i flera av årets Pridetåg - en festival för att hylla kärleken - spred vänsteraktivister hat och förakt för oliktänkande. Vänsterpartiets tåg gapade att Tobias Billström skulle deporteras. I Falun paraderades det med en banderoll som sa "Död åt SD och alla andra borgare". Detta är varken ett kärleksbudskap eller stöd för hbtq-rättigheter. Det är bara hat.

Ibland blir vänstern nästan en parodi på sig själv. Under valnatten visades bilder från Vänsterpartiets valvaka. När Jimmie Åkessons segertal sändes i SVT stod vänsterpartisterna med höjda nävar och skanderade den numera något slitna "Inga rasister på våra gator". Som om de plötsligt glömde att de inte befann sig i ett demonstrationståg utan på sitt partis valvaka.

Jag förstår inte. Varför detta hat? Varför denna ilska? Det är som om dessa människor går omkring och bär små vulkaner inom sig som bara väntar på att explodera.

Exemplen på hat är för många för att lista, men genom att lista pyttelitet urval vill jag visa hur illa det är ställt inom (v)issa kretsar." 

Källa: Motpol

I Sverige är tanken inte fri

I Sverige är tanken inte fri


I Sverige finns lagar som förbjuder att vissa åsikter framförs offentligt. Nu talar vi inte om stämpling till brott mot någons säkerhet eller egendom – utan om åsikter.

Det är rätt oerhört.

Statsvetare: 'SD-väljare röstar av samma skäl som alla andra'



- Eftervalsanalyserna om varför Sverigedemokraterna gick så starkt framåt har präglats av en ambition av att framställa det som att de som röstar SD skulle göra det av helt andra skäl än de som röstar på andra partier. Det finns dock inget stöd för att påstå att SD-väljare skulle protest- eller missnöjesrösta i större utsträckning än andra väljare. Det menar flera statsvetare. SD-väljaren röstar precis som alla andra på det parti han eller hon tycker har den bästa politiken. Politiska motiv ligger bakom försöken att hitta andra förklaringar till SD:s framgångar.

Enligt Anders Sundell, som är doktorand i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, visar statsvetenskapen att SD-väljare i likhet med det stora flertalet röstar av politisk övertygelse, bland annat därför att man gillar SD:s i jämförelse med andra partier mer ansvarsfulla invandringspolitik:

Man ser flera resonemang där detta faktum hoppas över och man går direkt på andra faktorer. Ingen ifrågasätter att exempelvis FI:s väljare tycker att jämställdhet och feminism är viktiga frågor.

Sundell får medhåll av Andrej Kokkonen, som är doktor i statsvetenskap. Även han avfärdar att SD:s valframgångar skulle bero på omständigheter som hög arbetslöshet, ökade ekonomiska klyftor, brist på tydliga politiska vänster-högeralternativ eller att SD-väljare egentligen inte skulle sympatisera med partiets politik utan rösta i ren protest. Kokkonen lutar sig mot en studie i Nederländerna som visar att något sådant inte kan beläggas. Invandringskritiska väljare röstar lika mycket av övertygelse som alla andra.

Enligt Sundell beror Sverigedemokraternas framgångar snarare på att partiet idag framstår som mer gediget och seriöst, så pass att fler är beredda att överge sitt gamla parti utan att uppleva det som att man kastar bort sin röst eller lägger den på ett parti som man som väljare kanske anser har en bra invandringspolitik men inte är övertygad om har den kompetens som krävs för att styra landet:

Det finns många som varit invandringskritiska väldigt länge, men att de nu röstar på SD kan bero på flera faktorer: inga bra alternativ fanns tidigare; tröskeln för att rösta på dem har varit för hög tidigare; partiet har organiserat sig bättre och så vidare.

Att valanalytiker särbehandlar SD menar Sundell beror på att många av dem inte vill tro på att det finns en så stor opinion för minskad invandring eftersom det betraktas vara “fel” åsikt. Man söker enligt Sundell därför efter bortförklaringar så att det inte ska framstå som legitimt att ha denna “felaktiga” åsikt om svensk invandringspolitik.

Om 800.000 svenskar har röstat på SD därför att man faktiskt vill ha en annan invandringspolitik, då är man ju tvungen att ta den frågan på allvar. Om man däremot kan göra gällande att merparten av SD:s väljare har röstat på partiet av helt andra skäl, då kan man fortsätta hävda att det inte finns något skäl för att ompröva Sveriges invandringspolitik, trots att den är den i särklass mest extrema i hela Europa och övriga västvärlden.

Källahttp://avpixlat.info/2014/09/26/statsvetare-sd-valjare-rostar-av-samma-skal-som-alla-andra/

Varannan flykting söker asyl i Malmö




Anhopningen av asylärenden tvingar Migrationsverket att införa sjudagarsvecka. För 200 anställda i Malmö blir lördagar och söndagar vanliga arbetsdagar.

I en soffgrupp sitter familjen Rihawi från Latakia. De har just anlänt hit från norra Syrien. Resan gick via Turkiet, Grekland och Italien.
– Vi har flytt av fruktan för vad som kan hända mig, min fru och våra två söner. Jag anhölls utan skäl av armén bara för att jag är sunnit, säger Ziad Rihawi, lärare i arabisk litteratur.
Hustrun Fatima har läst samma ämne.
– Jag vill fortsätta mina studier här. Först vill jag läsa svenska, därefter avsluta mina litteraturstudier, säger hon.
1. Dublin-förordningen åsidosatt. Det skall inte vara möjligt att 'åka taxi' genom Europa, för att nå invällarparadiset Sverige.
2. Uppenbart att det är välbeställda människor som kommer. Dom har en välburgen tillvaro i sina hemländer, men använder sina förvärvade slantar, att anlita människosmugglare, för att ta sig till Absurdistan. Efter PUT, så kommer anhörig-invällar-tsunamin, samt att 'först-ankommande' ofta återvänder till sitt hemland. 
Belönade med höga bidrag från våldtagna äktsvenskar, via Fredrik Reinfeldt's och Miljöpartiets 'gåva' till svenska folket.
Tino Sanandaji sågar Ullenhag och forskningen om invandringens kostnader



Efter att den norska debattören Elin Ørjasæter skrev om svensk invandring, har ilskan väckts i de svenska medierna.
Sanandaji ger Ørjasæter rätt i rubriksättandet, men håller inte riktigt med om att forskning inte bedrivs och att register inte finns.

Samstämmig forskning har visat att invandring är en nettokostnad…//…Problemet är inte att svensk forskning är korrumperad, utan att media och politikerna har varit korrupta i sin rapportering av forskningsläget”.

En av kritikerna till Ørjasæters rapport är Andreas Bergström från tankesmedjan Fores. Bergström har också en bakgrund som sakkunnig hos integrationsminister Erik Ullenhag. Här avslöjar Sanandaji lögnerna i svenska proffstyckares bild av svensk invandring.  Bergström skriver nämligen i sitt svar till Ørjasæter, att alla vet att invandring inte är lönsam och att detta ständigt påtalas av bl.a. Jan Ekberg. Här visar Sanandaji på en annonskampanj som Fores publicerade i DN för några månader sedan och där Fores hävdar att invandrarhushåll betalar mer till staten än de får. Dubbelmoral skriver Sanandaji.

Sanandaji hänvisar till Ullenhags egen ”mytsida” på regeringens webbsida, där Ullenhag påstår att företagare med utländsk bakgrund har fler anställda per företag än personer med svensk bakgrund. Detta är en uppdiktad lögn enligt Sanadaji, som visar på att dessa företag har en betydligt större personalomsättning än andra och att en stor del av dessa företag är pizzerior och friseringar, men att gruppen invandrarföretagare är starkt underrepresenterad när det gäller tillväxtföretag med många anställda.

Sanandaji kritiserar också Ullenhag för att ha använt regeringens officiella hemsida på ett sätt som saknar motstycke. I vilket annat land som helst skulle någon be om en källa och därmed avslöja fusket, men nu gäller det Sverige och invandringsdebatten. Rädslan för att svartmålas som rasist gör att fuskarna inte behöver riskera att avslöjas. ”För vem ska granska Erik Ullenhag”, undrar Sanandaji.

En annan lögn som Sanandaji drar ned byxorna på är den om de kommunala vinsterna för kommuner med stor andel invandrare. Botkyrka, Södertälje och Malmö är de tre svenska kommuner med störst andel utomeuropeiska invandrare. Bara för två decennier sedan låg samtliga tre på genomsnittet när det gäller förvärvsinkomster och skattekraft per capita. Idag ligger de tre kommunerna bland de som uppvisar i särklass sämst resultat, oavsett hur och vad man räknar. Sanandaji undrar med all rätt, när tankesmedjan Fores och Svenskt näringslivs utlovade dynamiska effekter träder i kraft? Än så länge syns inga spår, tvärtom.


Dessa ord från Tino Sanandaji kommer alltså inte från en etnisk svensk, utan från en invandrare. Orden kommer heller inte från en Sverigedemokrat, utan från en person som röstat på Moderaterna i alla val han getts möjlighet att rösta. Dock inte i detta val, när Sanandaji valde att inte rösta alls. ”Mitt samvete tillät inte mig rösta på en regering som använder mina skattepengar och regeringens officella hemsida för att ljuga mig i ansiktet om forskning”.

Läsvärd artikel som avslutas med en härlig sarkasm.

Källa: Tino Sanandaji
tillägg 1/10 2014Elin Ørjasæter/eXponerat

fredag 26 september 2014

Sverige – ett naivt Sörgården 



- "Jag tycker att vi skall vara glada över att 94,3 procent inte röstade på kommunisterna och att 93,2 procent inte röstade på Miljöpartiet samt att FI inte nådde 4 procent. Det finns en borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag då jag betraktar SD som åtminstone ett icke socialistiskt parti.

Ja, så har vi facit efter valet 2014 i handen. Reinfeldt har raserat det som började så bra. Han har alienerat sina gamla kärnväljare, framför allt äldre moderater, som närmast ser honom som en landsförrädare. Han har dragit med sig Alliansen i att helt blunda för de problem Sverige har till följd av massinvandring och en totalt misslyckad integrationspolitik.
Det brinner och skjuts skarpt i våra utanförskapsområden i stort sett varje natt. Så sent som i augusti i år lär Reinfeldt ha försökt få med sig Miljöpartiet i alliansen. Som en moderat sa till mig på morgonen, deras enda modus operandi har varit kortsiktig taktik. De har tömt partiet på innehåll.
Statskonst innebär att klart och osentimentalt se vad som faktiskt händer och sker och att kunna ta beslut som av godhetsivrarna kan ses som grymma, omänskliga etc. Att vädja till folks hjärtan när det gäller ett problem som är så stort att det kommer att negativt påverka den svenska ekonomin och hela det svenska samhället i decennier framöver är dumdristigt och naivt. Reinfeldt ville bli ledare för en stormakt, en humanitär sådan.
De flesta svenskar har inget emot att vi ger generösa bidrag till världens oroshärdar. Men ingen har bett om att vi skall kallas en humanitär stormakt till priset av att rasera landets ekonomi och fundamentala karakteristika.
Det är ofattbart naivt och långt ifrån klok statskonst. I stället för att inför sina förtrogna rakt ut säga att det här har gått åt helsicke framhäver Reinfeldt hur stolt han är som inte rubbat kursen en grad trots att skeppet är på väg rakt in mot grundet.
Alla budgetprognoser som finansminister Borg presenterat under resans gång kan kastats i papperskorgen. Vårt budgetunderskott kommer att explodera och det kommer att bli uppenbart redan under det närmaste halvåret. När detta är uppenbart kommer ett så kallat ”blame game” att utbryta på samma ohederliga sätt som tyvärr blivit legio i politiken.
Vänstern kommer att skylla på de sänkta skatterna och det i ett land som fortfarande har ett mycket högt skattetryck. Den gamla alliansen kommer att hävda att det nu är Löfvén & Co som har ansvaret och två sina händer. Det riktigt knepiga är att socialdemokraterna, kommunisterna och miljöpartiet har ett lika stort ansvar för haveriet inom invandring och integration som den gamla alliansen.
När först Reinfeldt höll sitt ”hjärtetal” och sedan Bildt och Borg plötsligt kallade till presskonferens, så var det uppenbart för mig att de bägge händelserna var samordnade och en gigantisk avledningsmanöver. Man ville kunna säga, när ”the shit hit the fan”, att vi berättade om detta, minns ni inte det? Vi sa att det kommer att bli påfrestningar. Den stora mörkningen var att man aldrig kom in på explosiviteten i den kommande budgetutvecklingen.
Trots den fullständigt hämningslösa mobbningen mot Sverigedemokraterna blev partiet den enda vinnaren i valet med ett i stort sett fördubblat väljarstöd. När hela det politiska etablissemanget förenar sig med i stort sett hela pressen och driver samordnade kampanjer mot ett demokratiskt parti och effekten blir motsatt den önskade, ja då börjar den eftertänksamme att fundera. Har vi gjort fel på något sätt?
Men inte i Sörgården. Där biter sig alla partier fast i att de under inga omständigheter kommer att samarbeta med 13 procent av riksdagen. Den smått löjlige chefredaktören för Expressen gör en kolsvart första sida där det endast står hur många som röstade på SD i riksdagsvalet.
Man gratulerar sig barnsligt nog till att 87 procent inte röstar på SD. Tillsammans med de tveksamma metoderna för att trakassera privatpersoner, samarbeten med mycket tveksamma organisationer och personer mm uttrycker inte minst Expressen ett förakt för en stor del av folket och för demokratin. När däremot Expressen bannlystes från SD:s valvaka ja då blev Mattsson ytterligt indignerad och hänvisade till pressens oberoende och demokratiska värden.
Jag tycker vi skall vara glada över att 94,3 procent inte röstade på kommunisterna och att 93,2 procent inte röstade på Miljöpartiet samt att FI inte nådde 4 procent. Det finns en borgerlig majoritet i Sveriges Riksdag då jag betraktar SD som åtminstone ett icke socialistiskt parti.
Däremot finns det inget högerparti längre i Sverige. Om man tittar på SD:s program så kan man inte betrakta dem som ett högerparti. Genom främst Reinfeldt försorg har man dock kastat denna parlamentariska majoritet i sjön.
Jag erinrar mig början på 90-talet när Sverige drev en politik med en fast växelkurs. Denna politik blev till en absolut norm som höjdes över fakta och sunt förnuft. Till slut blev marknadskrafterna för starka, det var inte politikerna som nyktrade till, och fördämningarna brast 1992. Då var Bildt statsminister. Detta fastbitande i en norm mot bättre vetande kostade Sverige hundratals miljarder.
Nu har vi en liknande situation vad gäller invandring och integration. Vi kan tyvärr inte räkna med att våra politiker av egen kraft tar sitt förnuft till fånga den här gången heller. Nu kommer det att vara statsfinanserna som kommer att vara tändhatten. Med tanke på att effekterna av den ansvarslösa invandrings- och immigrationspolitiken tuffar på som en oljetanker så kommer den enda finansiella lösningen att vara kraftigt höjda skatter.
Då kommer Alliansens skattesänkningar att framstå som närmast löjliga och vi är tillbaka i det högskattesamhälle som de Nya moderaterna hade chansen att ta oss ur om de inte hade schabblat så till den milda graden med invandrings- och integrationspolitiken. Majoriteten av Sveriges folk vill ha rimliga skatter så att det blir något kvar i plånboken. Samtidigt vill vi ha ett försvar värt namnet, en fungerande infrastruktur och bra skolor. Stormaktstankar av vilket slag det vara må skall vi slå ur hågen och se till att en svensk regering i första hand ser till Sveriges väl och ve.
Mitt tips är att ett nyval står för dörren inom ett år. Den som lever får se."
källahttp://www.samtiden.nu/3809/sverige-ett-naivt-sorgarden/
[Olof Hedengren, Civilekonom (DHS), Jur.kand., f.d. bankir]

Islam är den mest krigiska religionen


En dansk lingvist har över tre år analyserat 10 religioner grundtexter och drar slutsatsen att texterna till islam utmärker sig genom att uppmuntra terror och våld mer än andra religioner. Danska imamer kan inte ta kritik på allvar.

Under fyra år årsdagen av terroristattacken mot World Trade Center presenterar danska lingvisten Tina Magaard en analys som ifrågasätter förhållandet mellan islam till terrorism, våld och heligt krig.

"Islamiska texter uppmuntrar mycket större utsträckning än andra religioner eftersom texter uppmuntrar till terrorism och kamp", ​​avslutar Tina Magaard, som tog examen från Sorbonne i Paris som doktorand i textanalys och interkulturell kommunikation, och som ett treårigt forskningsprojekt har jämfört 10 religionerna grundläggande texter.

"Texterna i Islam skiljer sig tydligt från de övriga religioner texter av allt mer uppmuntrande våld och aggression mot andra religioner. Det finns också direkta uppmaningar till terrorism. Det har länge varit ett tabu i islam forskning, men det är ett faktum att du måste ta itu med", säger Tina Magaard.

Inom Koranen finner man hundratals inbjudningar att slåss mot andra religioner.
"Om det är sant att många muslimer läser Koranen som Guds egna ord som inte kan tolkas eller omformuleras, då har vi ett problem. Det är obestridligt att texterna uppmuntrar till våld och terrorism. Följaktligen är det legitimt att fråga muslimerna själva hur de förhåller sig till texten, om de tar det till nominellt värde, eller allvar", säger Tina Magaard.

Imamer "bittra"

Imamerna Ahmed Abu Laban och Abdul Wahid Petersen, båda Köpenhamn, är starkt förbittrade över språkforskarens analys.
Abu Laban, "Jag kommer inte att fångas i en enda dum, partisk och ohederlig forskning. Varför slösa tid på någon som kommer att skapa en illusion av islam? "
Abdul Wahid Petersen kallar analysen "en del forskning, blandat med struntprat".
"Du kan inte mixtra med texter och konstatera som hon gör. De allra flesta av Koranverserna bör ses i en specifik historisk kontext och kan inte generaliseras. Om det finns så många som uppmuntrar till våld, varför har inte muslimer som inte utrotat alla andra religioner i de samhällen där muslimer är i majoritet? Eftersom vi inte läser Koranen själv."

torsdag 25 september 2014

Hästmannen – sista striden... 

Ett sorgligt slut . . . . .





Programmet var en fortsättning på ett tidigare program och handlade om Stig-Anders Svensson, ett orginal från Råskog som blev rikskänd som Hästmannen 2006. Uppföljningen sänd i SVT september 2014.

Sedan dess har han kämpat mot myndigheterna för att få behålla sina hästar, som han av Länsstyrelsen och några anonyma angivare beskyllts för att vanvårda. Trots ett antal vittnen på motsatsen så förlorade Stig-Anders i alla instanser och blev till slut tvungen att skänka bort sina 3 hästar.

Hans arbete på gården, som skedde helt på de villkor som gällde förr i världen, betraktades till skillnad från somalisk folkdans och andra exotiska inslag, inte som någon kulturgärning och Stig-Anders blev därför utan hjälp från myndigheterna, något som inte förvånar Lusharpan särskilt mycket. Gammal fin svensk kultur är numera inte värd ett vitten för svenska politiker och beslutsfattare i offentlig tjänst.

Stig-Anders fick aldrig veta vart hans älskade hästar tog vägen, men med hjälp av en granne lyckades han spåra och få träffa en av hästarna. Den dog dessvärre kort därefter. De andra två visade det sig att den nya ägaren skickat direkt till slakt. Avsikten med att ta emot hästarna var uppenbarligen inte att ge dem en värdig pensionering utan att tjäna pengar. Den personen skulle Lusharpan och förmodligen ett stort antal andra människor gärna vilja byta ett par ord med.

Ingen politiker eller myndighetsperson öppnade sitt hjärta för Stig-Anders. Han var bara en värdelös spillra av svensk kultur som man kunde kasta på soptippen. Lusharpan undrar om historien fått samma sorgliga slut om den hetat ”Kamelmannen”.

LÅT HELA SVERIGE LEVA, PÅ RIKTIGT !!!!

http://petterssonsblogg.se/2014/09/26/ett-sorgligt-slut/
http://www.svtplay.se/video/2347237/hastmannen--sista-striden
http://www.swefilmer.com/hastmannen-sista-striden-2014/hastmannen-sista-striden-2014-video_e6e9d985e.html