lördag 28 mars 2015

Be om ursäkt för Eskilstunafobin, NU!

Den 13 mars publicerade polisen i Södermanland ett pressmeddelande där man skrev att moskébranden i Eskilstuna den 25 december 2014 inte var något attentat. Fredrik Wallén, kommunikationschef i Polisregion Öst uttalar sig:

”Den samlade utredningen bedöms av polisen utesluta ett ‘attentat’ mot moskén utifrån. De uppgifter som kom till polisen, medan polis- och räddningsinsatsen vid själva branden fortfarande pågick, om att någon eller några personer skulle ha kastat in något i moskén och sprungit från platsen kan avfärdas. Det finns ingenting i utredningen som styrker att det handlar om något annat än helt obefogad ryktesspridning bland åskådare på platsen.”

Polisen har gjort en omfattande förundersökning och menar att ”genom de tekniska undersökningar och mängden av förhör kan det uteslutas att branden startat genom att något kastats in i lokalen och det finns inga uppgifter alls i utredning som pekar på att för moskén utomstående personer funnits i den när branden startade.” Så branden startade inte genom att någon kastade någonting i moskén och de som fanns i moskén och kunde ha orsakat branden var alla församlingsmedlemmar. Någon lekte med tändstickor istället för att be till Allah.

Vilka var då dessa personer som ägnade sig åt det som polisen kallar ”obefogad ryktesspridning”? Vilka var dessa personer som anklagade Eskilstunaborna för att ha bränt ner en moské? Ordföranden för Islamiska förbundet i Sverige, Omar Mustafa, verkar ha vetat alla möjliga saker innan polisens förundersökning var avslutad. Bland annat beskrev Omar Mustafa moskébranden som ett ”terrordåd” samtidigt som han anklagade någon från att ha gått från ”ord till handling”. Det är idag okänt vem denna aktör är som har gått från ”ord till handling”. Med tanke på att Omar Mustafa visste så mycket om vem som låg bakom branden vore det konstigt om polisen inte hade förhört honom.

En annan ryktesspridare var justitieminister Morgan Johansson vars första uttalande lydde:

”Det är ett avskyvärt illdåd, och jag hoppas att de skyldiga kan gripas. Motivbilden är ännu inte klarlagd, men det är svårt att tro annat än att detta grova våld riktades mot muslimer som grupp och islam som religion. Det är ett fegt angrepp på religionsfriheten och på enskilda människor. Det kan vi inte acceptera i Sverige. Vårt land måste stå upp mot främlingsfientlighet och islamofobi och för grundläggande mänskliga rättigheter. Våra tankar går till de skadade.”

Jonas Sjöstedt skrev helt enkelt på Twitter:

”Upprörande och sorgligt med den anlagda branden i moskén i Eskilstuna.”

Hade Jonas Sjöstedt själv försökt bränna upp moskén eller visste han någonting som polisen inte kände till? Gustav Fridolin var ännu mer säker på sin sak än Sjöstedt:

”Idag blev Sverige kallare. Attacker mot lokaler där människor utövar sin tro har inlett de allra mörkaste kapitlen i vår historia. Det är en attack mot vår demokrati och alla oss som är Sverige. Vi måste visa att vi som tror på öppenhet och humanism är så många fler än hatarna. Det kräver en aktiv politik mot islamofobi och annan rasism, inte minst i skolan.”

Det verkar som om Gustav Fridolin känner en rasist som försökt bränna ner moskén i Eskilstuna. Polisen måste verkligen förhöra Gustav Fridolin så han avslöjar vem denna rasist är. Man skäms verkligen när man går igenom dessa uttalanden. Förutom dessa politikers och debattörers fördomar om att Eskilstunaborna är islamofober som vill bränna moskéer, så fanns det inga bevis på att någon hade attackerat moskén i Eskilstuna. Vi har mer Eskilstunafobi i den politiska debatten än vad vi har islamofobi.

I tre månader har befolkningen i Eskilstuna demoniserats för att någon i den här moskén var slarvig. Gustav Fridolin har fel. Sverige har inte blivit kallare. Det är politikerna som har blivit dummare. Om jag utan något som helst bevis hade anklagat muslimer för att ha bränt ner en kyrka i Eskilstuna så hade jag kallats islamofob. Så alla de politiker och debattörer som utan något som helst bevis anklagade Eskilstunaborna för att ha bränt ner en moské är 'Eskilstunafober'.

Efter tre månaders demonisering av Eskilstunaborna så borde alla fördomsfulla politiker och debattörer som utan några bevis anklagade Eskilstuna för det ena och det andra, be om ursäkt. Dessutom har vi alla en plikt att kärleksbomba Eskilstunaborna. Man ska inte bli utsatt för demonisering bara för att man lever i Eskilstuna.

Visst finns det diskriminering av muslimer. Men glöm aldrig att varje månad kommer fler och fler muslimer till Sverige eftersom det finns större tolerans mot muslimer i Sverige än i alla muslimska länder och större delen av Europa. Om islamofobi verkligen var ett problem i Sverige så skulle muslimer fly från Sverige, som judarna gör. Fler och fler judar flyr från Sverige eftersom antisemitism är ett riktigt problem. Det är en antisemitism som har sitt ursprung bland invandrare från Mellanöstern. Islamofobin däremot är ett spöke under en säng.

Vissa av oss är mogna nog att inte tro på spöken. Andra borde mogna de med. Den dagen färre muslimer kommer till Sverige och fler muslimer börjar lämna Sverige så borde vi oroa oss för islamofobi. Idag, när Sverige är ett av Europas mest attraktiva länder för muslimer, är det svårt att förstå politikernas besatthet av islamofobin.

Källa: http://samtiden.nu/13325/be-om-ursakt-for-eskilstunafobin/


- I artikeln saknas, märkligt nog (?!) statsminister Stefan Löfvéns uttalande, som var minst lika plumpt och felaktigt, som ovan relaterade lögnhalsar:

- Sveriges statsminister Stefan Löfven 'fördömer' gårdagens brandattentat mot en moské i Eskilstuna. Löfven 'betecknar dådet' som avskyvärt i en intervju för Sveriges Radios Ekot-redaktion.

Sedan kan man undra vilka som stod bakom ryktesspridningen. Gatuslödder, vänsterkriminella, 7klöver-/PK-ister, andra icke-demokratiska "goda" SD-hatare? Ingen lär nånsin erkänna, det får räcka med att polisen, efter ett oerhört sölig utredning (sannolikt fanns PK-faktorn inblandad) värpte ur sig den konstaterade brandorsaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar