lördag 7 mars 2015

Debatten om debatten

Torsdag kväll debatterade Paula Bieler, riksdagsledamot för SD och Anders Lindberg, ledarskribent på Aftonbladet i Aktuellt i teve. Ämnet var valt av Anders Lindberg och handlade om allt hat som förekommer på Avpixlat och hur SD styr Avpixlat och därmed indirekt står bakom hatet.

- Första gången jag skrev på Avpixlat hade jag aldrig träffat en Sverigedemokrat. Anledningen att jag då skrev var att om man vill föra fram välvilja gentemot Sverige och vill diskutera nationen utan infama påhopp var bloggar och Avpixlat de enda alternativ som fanns.


Avpixlat tar upp ämnen som övriga media mörkar. Det handlar om kriminaliteten, invandringspolitiken, svensk kultur, islams lära och praktik, svensk partipolitik, försvarspolitiken, hotet mot välfärdsstaten, avståndstagande mot anti-semitismen, en skeptisk hållning till EU och ett ställningstagande för svenska folket. Det är ingen programförklaring från Avpixlat, utan vad jag själv har förstått.

Att Avpixlat är så betydande beror på att gammelmedia idkar en seriell försummelse i dessa frågor. Dessutom har människor möjlighet att kommentera vad som skrivs på Avpixlat. I Aftonbladet betraktas folkets röst som ett hot men beskrivs som hat.

Anders Lindbergs huvudpoäng var att riksdagsledamoten för SD, Kent Ekeroth, står bakom Avpixlat. Om det vet kanske Anders Lindberg mer än de flesta. Jag vet inte och för mig spelar det mindre roll. Jag har skrivit omkring hundra krönikor på Avpixlat och vet inte vilka som sitter i redaktionen. När jag skrivit en artikel i Dagens Industri, Berlingske Tidende, Hufvudstadsbladet etc, så frågade jag inte, hm stopp där, vilka sitter i redaktionsledningen? Det fungerar inte så.

De flesta kloka människor undrar vad Moses skrev på stentavlorna på Sinai berg. De som är ännu klokare försöker följa budorden. Om Aftonbladets varit på plats hade tidningen insinuant frågat var stentavlan kom ifrån. All uppmärksamhet på fel sak.

Tanken att man kan jämföra Kent Ekeroth med Gud är milt sagt en grov överdrift, men inom all publicistisk verksamhet har det alltid varit texten man intresserat sig för och inte den ansvarige utgivaren eller dennes medhjälpare. Gud ville nog inte heller att vi skulle falla in i en nonsensdebatt á la AB, utan allvarligt begrunda texten.

Innehållet i budorden är intressanta, exempelvis fjärde budet. ”Hedra din fader och moder så du länge må leva i ditt land.” Analysera det Aftonbladet!

Det är inget fel att vara vänligt sinnad mot det land man fötts i och vuxit upp i. Det är inget fel att man vill bo i sitt land och vårda det egna landets goda traditioner (det var Guds uppmaning) och förbättra där det behövs. Det har människor tyckt i evinnerliga tider, med stöd från högsta auktoritet. På Avpixlat är inte en sådan ståndpunkt en styggelse, men i gammelmedias åsiktskorridor är det trångt om man vill uttrycka välvilliga tankar om den egna nationen utan att skällas för att vara nyfascist eller vara hatisk.

Jag är fullt medveten om att en och annan kommentar kan ha varit raljerande på Avpixlat. Jag tycker kommentarerna är humoristiska. Ett ord på hundratusen går över gränsen. Den som är klok och förnuftig låter sitt öga svepa förbi. ”Gud må förlåta oss somliga rader,” som Nils Ferlin skrev. Man bör betänka att när människor skriver i stundens ingivelse, så har de inte tillgång till en korrekturläsare. Ändå ligger nivån på Avpixlat skyhögt över Aftonbladet.

I Aftonbladet är inte något ord då och då felaktigt. Det är hela tidningen det är fel på.

AB ägnar sig uteslutande åt frågor som: vad kan vi diskutera? vem har diskuterat? vem är ansvarig utgivare? vad är avsikten bakom det som sägs? Nonsensfrågor, men Aktuellt tar villigt upp att diskutera debatten om debatten. Journalister som inte kommer längre i sina analyser än debatten om debatten är inte värda att läsa.

Men varför gör då Aftonbladet dessa infama påhopp på det fria ordet. Jo, tidningen är i nöd. År efter år försvinner läsarna. Avpixlat växer. Någon kanske påstår att det är för att läsandet är gratis. Det stämmer inte. Den papperstidning som ökar mest i hela Sverige är den Sverigevänliga tidningen Nya Tider. Förra året ökade den sin upplaga med 47 procent. Nästan alla tidningar i gammelmedia backar. Det visar tydligt vad svenska folket vill läsa.

Men om man ska uppehålla sig om stentavlorna är gnejs eller granit så kan nämnas att AB är en tidigare nazistisk tidning och att nazisten Karl Vennberg var kulturredaktör på AB fram till 1975. När Vennberg försvann var det andra på Aftonbladet som tog upp den fallna manteln.

Krönikören Jan Guillou i Aftonbladet har gjort sig känd för en tydlig antisemitisk hållning. Helena Groll på radion är alltså inte ensam. Jan Guillou var dessutom tidigare ordförande för Publicistklubben, så han har många åsiktsfränder inom gammelmedia.

Min uppfattning är att Avpixlat med den äran bekämpar allt gammalt tankebråte, men att Aftonbladet aldrig lyckas hålla rent. Aftonbladet samarbetar dessutom villigt med den kriminella våldsbejakande vänsterjournalistiska Researchgruppen för att få fram artiklar om hat.

Inom media har man nu börjat bli ängsliga. Upplagorna rasar. Förtroendet för mähän till journalister har aldrig varit lägre. Jag tror inte journalisterna själva är medvetna om hur de har låtit sig korrumperas och hur ryggradslösa de uppfattas. Sämst hållning har Aftonbladet och Ex-pressen.

När de kommer med sina påhopp ska vi inte backa. Detta handlar om något större. Det är en stor gigantisk kulturdebatt som pågår inom den Sverigevänliga folkrörelsen och utanför står journalistkåren och kulturvänstern och deras kriminella samarbetspartners med höjda röster fyllda av skymfer om hat och fascism.

När Aktuellt under torsdagskvällen låtsades spegla debatten så sköttes det ohederligt som vanligt. Alla kan själva bedöma. Aktuellt lät Anders Lindberg skälla på Avpixlat, men Avpixlat var inte inbjuden att närvara. Istället hade Paula Bieler, som sitter i riksdagen för SD, fått en inbjudan.

Jag antar att Paula Bieler hade fått knapphändig information före denna ohederligt riggade debatt. Hur skulle hon svara? Om hon gått i svaromål mot Anders Lindberg hade det givit intryck att hon hade insyn i Avpixlats redaktion. Höll hon med hade hon varit lika osaklig som Anders Lindberg. Hon valde att inte sjunka till hans låga nivå.

När Anders Lindberg ingår i panelen i radions ”God Morgon Världen” så får han frågorna presenterade dagen innan. Men när det gäller Avpixlat gillrar Public Service försåtliga fällor tillsammans med Aftonbladet.

Det är fullständigt befängt att vi har en sådan oärlig kulturdebatt i Sverige att den mest självklara representanten i diskussionen sällan inbjuds att närvara och aldrig på lika villkor.

Låt oss inte störas. Vi vinner detta.

Stefan Torssell

Källa: http://avpixlat.info/2015/03/07/debatten-om-debatten/
Refhttp://www.exponerat.net/mellan-drom-och-verklighet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar