tisdag 17 mars 2015

Myndigheter går samman för att klara invandringen

Sverige behöver den massiva invandringen för att kunna "upprätthålla välfärden", enligt Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg (Göran Perssons kusin).

Migrationsverket utvecklar sitt samarbete med åtta andra myndigheter för att underlätta för den så kallade integrationen av de invandrare från tredje världen som i rekordstora mängder väller in i Sverige.

En avsiktsförklaring "med individen i fokus" talar om utökat samarbete mellan samhällsaktörer som möter en nyanländ person under dennes ankomst och etablering i Sverige.

– Migrationsverket möter människor precis när de kommit till Sverige, men efter att uppehållstillstånd beviljas är det andra myndigheter och samhällsaktörer som tar över. Alla myndigheter bakom avsiktsförklaringen har en viktig del i den nyanländas etableringsprocess, och om vi samverkar bättre kan vi göra det lättare för individen och samtidigt skapa samhällsnytta, säger , Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson i ett pressmeddelande.

De nio myndigheter som nu ställer sig bakom avsiktsförklaringen är, förutom Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Polisen, Skatteverket, Skolverket och Statens institutionsstyrelse.

Enligt Mikael Sjöberg, generaldirektör på kontroversiella Arbetsförmedlingen, kan det massiva inflödet av i första hand män från tredje världen visa sig bli en riktig vinstlott för Sverige.

 – Vi blir allt färre i arbetsför ålder i Sverige. Därför behöver vi en omfattande invandring för att arbetskraften inte ska krympa och för att vi ska kunna upprätthålla välfärden. Myndighetssamarbetet ökar våra möjligheter att få ut nyanlända till arbete eller studier, säger han.

Genom avsiktsförklaringen har de nio myndigheterna enats om att samarbeta genom hela migrations- och integrationsprocessen.

– Redan idag pågår gemensamma utvecklingsprojekt mellan några av myndigheterna, till exempel utvecklar vi mötesplatser för nyanlända på servicekontoren. På sikt kan samverkan handla om att vi myndigheter blir bättre på att utbyta information elektroniskt, att vi effektiviserar vår hantering av individers ärenden och att vi lär av varandra och utbyter erfarenheter, säger Danielsson.

Källahttp://www.friatider.se/myndigheter-g-r-samman-f-r-att-klara-invandringen
Refhttp://www.tino.us/2015/03/attityder-till-invandring-i-opinionsundersokningar/
Refhttp://www.friatider.se/sveriges-mest-korrupta-myndighet
Refhttp://www.friatider.se/snabb-ndring-av-presst-det-ska-r-dda-v-nsterjournalistiken


- Förr i tiden begicks landsförräderier av privatpersoner, och enskilda potentater och grupperingar. Numera av statsministrar (Reinfeldt, Löfvèn) samt myndigheter. Demokraturen är snart fullt utvecklad i landet Sverige, nästa status är det totalitära kalifatet Absurdistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar