måndag 31 augusti 2015

Människosmugglare: “I Sverige får man hus, pengar och flickvän”

- Gränspolisen Göran Larsson har vid ett flertal tillfällen larmat om Sveriges i stort sett obefintliga gränser, vilket i kombination med världens mest extrema och naiva invandringspolitik har gjort oss till människosmugglarnas och deras klienters favoritdestination nummer ett.

Östersunds-Posten har tittat närmare på hur Sverige “säljs” utomlands av dessa giriga ligor, och det verkar inte finnas någon hejd på det som utlovas. Enligt människosmugglarna väntar ett liv i lyx i Sverige med hus, pengar och flickvän (!).

– Var får jag mitt bankkort? Jag vill ut och titta på stan, ska ha varit en syrisk asylsökandes första fråga då han anlände till asylboendet i Grytan där en grupp landsmän tidigare vägrade stanna då de ansåg att standarden inte var tillräckligt hög.

En resa till Sverige kostar ca 100 000 kronor. Bara det ger en indikation om att det knappast är det mest nödställda som tar sig ända till nordligaste Europa. Söker man på “asyl” på arabiska kommer Sverige snabbt upp och man får veta att Sverige och Tyskland är bäst att åka till.

Man ljuger om tillgången på jobb och påstår att svenska folket välkomnar asylsökande med öppna armar. Lögnerna illustreras med bilder på blonda kvinnor och det kanske mest bisarra påståendet är att svenska kvinnor skulle demonstrerat för att kräva män.

Källahttp://avpixlat.info/2015/09/01/manniskosmugglare-i-sverige-far-man-hus-pengar-och-flickvan/
Ref: Malmö – En stad i mångkulturellt förfall 
Refhttp://www.friatider.se/sverige-m-ngkulturellt-skr-ckexempel-i-amerikansk-tv
Refhttp://www.friatider.se/nobelpristagare-i-litteratur-muslimerna-versv-mmar-ockuperar-och-f-rst-r-europa

------------------------------

- Inte undra på att följden blir massvåldtäkter, överfall och alla former av kriminalitet. Reinfeldt den ytterst ansvarige, via psykopatuttalandet 2014 "Tack för att ni valde Sverige!" till alla kriminellt invällande lycksökare, oduglingar från Mena-träsket.

------------------------------

- Det finns tillräckligt med snyft- resp insiktsfulla kommentar en masse i gammelmedia, såväl som mer sanningsorienterade social medier (="hatsajterna", enligt liberal-/kommunistterminologin), om "3-åringen", som drunknade. Den massiva publiceringen i gammelmedia världen över visar med all önskvärd tydlighet, att det var ett planerat, välregisserat vänster-/invällarkramande spektakel. Finns inte en chans att den spridning som bredde ut sig blixtsnabbt inom ett fåtal timmar, skulle uppstått spontant. Dock, en sajtreferens:
http://www.exponerat.net/araber-lat-aylan-do-de-vill-inte-hjalpa/

Åkesson utmanar på allvar

- Det var ett brett och mycket bra tal, fyllt av självförtroende som Jimmie Åkesson levererade på hemmaplan i Sölvesborg under lördagen. Till skillnad från talet i Almedalen tidigare i sommar, då Åkesson ägnade mycket tid åt specifika politiska förslag, tog han sig i gårdagens tal istället tid att kommentera den politiska scenförändring som pågår i Sverige.

Två delar i Åkessons tal visar tydligt på att partiet har uppgraderat sin strategi. För det första valde Åkesson att lyfta fram några av sommarens politiska förslag från de övriga partierna. Förslagen är helt autentiska men rev ner skrattsalvor från publiken eftersom de är så löjliga och verklighetsfrånvända. Åkesson agerade pojken som påpekar att kejsaren är naken. Och folket skrattade. Det är helt rätt att förlöjliga etablissemangets löjliga förslag. Masken på dem slits av och människor inser att politiker som vill skicka tiggande romer på ”sexkurser” och ge dem ersättning för förlorad ”arbetsinkomst” för besväret inte går att ta på allvar.

För det andra tydliggjorde Åkesson sina ambitioner när det kommer till integrationen. Han vill vare sig integreras i det ”nya Sverige” eller i det nu styrande etablissemanget. Det senare har annars framstått som en oundviklig konsekvens av att partiet fått ta del av samma plattformar som de övriga partierna. Men i talet var Åkesson tydlig. Vare sig han eller SD tänker bli en del av gänget som styr. Man ska ersätta det gänget istället.

Båda dessa delar visar att SD har mognat och på allvar tänker utmana de övriga partierna. Inte bara med ett par justeringar på deras havererade samhällsbygge utan med en helt egen – och betydligt korrektare – beskrivning av vad Sverige är för land idag och hur det bör bli i framtiden.

Källahttp://samtiden.nu/19616/akesson-utmanar-pa-allvar/
Refhttp://sockerbitar.se/akessons-sommartal-en-reaktion/
Refhttp://avpixlat.info/2015/09/01/vardegrundsdemokratin-dodar-demokratin-i-sverige/
Ref: http://www.exponerat.net/herman-lindqvist-sd-monstret-ar-pa-vag-att-sluka-oss-alla/ 

-------------------------------------

Statsvetenskaplig utredning om SD-väljare

"Är SD-anhängarna som folk är mest?

Vi har nu undersökt tre vanliga uppfattningar om Sverigedemokraternas anhängare, och vi kan konstatera att alla tre saknar empiriskt stöd. Det är för det första inte fråga om högerextrema personer. Det är för det andra inte  fråga om marginaliserade personer som förlorat på samhällsutvecklingen och lever i ett utanförskap eller upplever en risk att hamna där. Och det är för det tredje inte  fråga om särskilt bittra eller olyckliga personer jämfört med andra. Sverigedemokraternas anhängare är, för att med lätt hand travestera en aktuell filmtitel, ”vanligt folk”. Men vanligheten har förstås sin gräns: det rör sig om väljare vars sakpolitiska åsikter skiljer ut sig från andra partiers väljare, och detta gäller i synnerhet invandrings- och flyktingpolitiken. Och med den negativa inställningen till den förda politiken på migrationsområdet följer också en starkt kritisk inställning till svenska politiker, medier och till den svenska demokratin. I dessa avseenden avviker alltså Sverigedemokraternas anhängare påtagligt från den övriga befolkningen."


Refhttp://som.gu.se/digitalAssets/1533/1533976_hur-extrema---r-sverigedemokraterna-sannerstedt.pdf
 

Tråkig som en påstigande i Alvesta

Reinfeldt idiotförklarar SD-väljare i ny bok -

I sin nya bok idiotförklarar före detta statsminister Fredrik Reinfeldt SD-väljare, som ironiskt nog till stor del består av före detta moderater som känt sig gruvligt svikna av det arbete han själv sjösatte och som skulle bli partiets fall i valet 2014. Samma extrema politik som skulle ge partiet kräftgången i opinionen och Anna Kinberg Batra nu upprätthåller med väntat resultat i mätningarna.

- Granskning Sverige kunde i ett av sina senaste program, med fokus på just Fredrik Reinfeldt, avslöja att den före detta moderatledaren använde massinvandringen som ett verktyg för att krossa den svenska välfärdsstaten – således ett oerhört cyniskt sätt att få igenom sin politik på.

Som partiledare hävdade Reinfeldt att oliktänkande kan vänta sig att bli påhoppade och misshandlade, och i den nya boken heter det bland annat att SD-väljare är “missnöjda med sina liv”. Han menar även att SD-väljare "inte känner tilltro till det demokratiska systemet" – vilket snarare kan tolkas som att den före detta statsministern är missnöjd med hur en växande andel av väljarna väljer att rösta.

Vidare heter det att partiets kärna består av “rasister och kraftigt främlingsfientliga” och att SD fungerar som en “hemvist för alla de som ständigt ser invandrare som svaret på alla samhällets problem” – när det i själva verket var framför allt honom själv, och kollegorna i sjuklövern, SD och dess väljare hade problem med.

Mest uppseendeväckande med Aftonbladets intervju med Reinfeldt är dock hans förklaring till sitt “öppna hjärtan-tal”, som skulle bli hans fall – avsikten ska ha varit en vädjan till svenska folket “om en förestående ansträngning som krävde förändringar bland annat i reglerna för hur vi bygger”.

Källahttp://avpixlat.info/2015/08/31/reinfeldt-idiotforklarar-sd-valjare-i-ny-bok/
Refhttp://www.friatider.se/reinfeldts-sd-attack-i-nya-boken-rasister
Ref: Sågat: "Den bilden stämmer inte alls"
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/08/31/reinfeldt-sverigedemokraternas-valjare-ar-avvikare/#more-135290
Ref: http://www.friatider.se/reinfeldt-ngrar-inte-ppna-era-hj-rtan
Ref: http://unvis.it/www.expressen.se/nyheter/angrepp-och-tarar-i-fredrik-reinfeldts-bok/
Ref: http://antropocene.se/2015/september/fredrik-reinfeldt.html

-----------------------------------

- Här bevisar psykopaten att han inte har nån ordning på förståndsgåvorna. Påhitte-argument, och rena lögner, givetvis enda möjligheten för 32-hybriden att försvara den katastrofala och svenskfientliga politik han bedrev under sina katastrofala år som statsminister, Sveriges ende på posten med negerblod i ådrorna. Vilket fick katastrofala följder.

                   *Två imbeciller, tillika hybrider*

Att Reinfeldt inte fått någon politisk reträttpost - vissa enfaldiga trodde honom som blivande FN-chef  - visar att omvärldens potentater uppfattade 32:an korrekt, som en iskall staffagefigur, totalt oempatisk, egoistisk och noll social kompetens. Vilket inte duger i internationella sammanhang, att han lurade "Det sovande folket" i naiva Sverige var tillräckligt, och illa nog.

PS. Läs gärna 32:ans första "bok", 'Det sovande folket' (1993). Vilken pamflett minst sagt förstärker bilden av en person, som redan i yngre år var gravt psykiskt störd. Finns att ladda ner från nätet - http://www.exponerat.net/wp-content/uploads/2013/07/fredrikreinfeldt-det-sovandefolket-100118071845-phpapp02.pdf

PPS. Givetvis måste 32:an tackas för idiotförklaringen av de två miljonerna SD-sympatisörerna. Det lär tillkomma än fler, efter äggskallens bisarra dumheter, han får härmed ett hedersomnämnande som SD-valarbetare No #1, vilket nog inte var avsikten att hans "bok" skulle leda till.

Statsvetenskaplig utredning om SD-väljare

"Är SD-anhängarna som folk är mest?

Vi har nu undersökt tre vanliga uppfattningar om Sverigedemokraternas anhängare, och vi kan konstatera att alla tre saknar empiriskt stöd. Det är för det första inte fråga om högerextrema personer. Det är för det andra inte  fråga om marginaliserade personer som förlorat på samhällsutvecklingen och lever i ett utanförskap eller upplever en risk att hamna där. Och det är för det tredje inte  fråga om särskilt bittra eller olyckliga personer jämfört med andra. Sverigedemokraternas anhängare är, för att med lätt hand travestera en aktuell filmtitel, ”vanligt folk”. Men vanligheten har förstås sin gräns: det rör sig om väljare vars sakpolitiska åsikter skiljer ut sig från andra partiers väljare, och detta gäller i synnerhet invandrings- och flyktingpolitiken. Och med den negativa inställningen till den förda politiken på migrationsområdet följer också en starkt kritisk inställning till svenska politiker, medier och till den svenska demokratin. I dessa avseenden avviker alltså Sverigedemokraternas anhängare påtagligt från den övriga befolkningen."


Ref: http://som.gu.se/digitalAssets/1533/1533976_hur-extrema---r-sverigedemokraterna-sannerstedt.pdf

------------------------------------


Äggskallen totalsågas av en morgonsoffepanel i SVT 2 Rapport den 2 september. Han närmast jämnas med marken (helt välförtjänst). "Varför denna bok med denna titel?", varför inte ett ord om skilsmässan?", "tråkig som en påstigande i Alvesta", "framvällande historieprosa" (Camilla Lundberg, Expressen plus två andra tyckare).  M a o en helt ONÖDIG BOK, från en idag helt OINTRESSANT person, som lämnat politiken och borde lämna offentligheten totalt. "Vem tänker köpa den här boken?" var den avslutande repliken. Jag vill lägga till egenskapen OINTELLIGENT. Efter hans flygspanaruttalande "Sverige är inte fullt, jag ser massor av fria fält och områden (='där invandrare kan slå sig ned'). Den som fäller ett så totalkorkat uttalande kan aldrig betecknas som nåt annat än OINTELLIGENT.

Detta var bra, eftersom landsfärrädaren å sistone blivit lite av "gullegris" i SVT/SR, bl a sommarpratare (också kritiker-nedsablat p g a opersonlig hållning, usel musiksmak för sin ålder och vägran att bjuda på sig själv). Statsmediapopulariteten beroende på att han var anstiftare till massinvällningen, givetvis passande och 'hyllningsvärt' även betr den empatibefriade, iskalle psykopaten, enligt devisen 'ändamålen helgar medlen' (t o m för en f d högerledare, dvs traditionell vänsterfiende). F ö känner jag mig övertygad om att en klar majoritet av svenska folket skulle uttrycka sin inre glädje, om Reinfeldt råkade ut för samma öde som Palme. Han är sannolikt Sveriges mest avskydde person, även som avsutten, dessjämte - på goda grunder - misstänkt att fortfarande styra DÖ-spratteldockan Kinberg-Batra, en reinkarnerad och lydig despotkopia som moderöd-ledare.

-------------------------------------

söndag 30 augusti 2015

Den goda dumheten


- Migrationskatastrofen har i de självutnämnda godas (som jag skrivit om tidigare) medier bemötts med en flod av vällovliga initiativ för att försöka stävja den snabbt eskalerande främlingsfientlighet som blivit följden av tiggarna och den okontrollerade invandringen. Det senare är lätt att se om man går ut på sociala medier på nätet. Människors oro över utvecklingen och vad BRÅ redovisar i form av ett snabbt ökande våld blir allt mer dominerande i inlägg och kommentarer.

Vi upplever samma fenomen inom klimatdebatten. De goda ger obegränsat oemotsagt utrymme i såväl tidningar som Public Service åt den totalt obalanserade alarmisten Rockström, medan seriösa klimatforskare som Lennart Bengtsson nästan inte ges något utrymme. Vetenskapsakademins senaste uttalande om klimatforskningen passerade nästan helt utan uppmärksamhet i de godas medier. Syftet med detta är givetvis att de goda tror sig göra något vällovligt när de medverkar till att skrämma människor för deras sätt att leva. På samma sätt som i migrationsfrågan bygger man mycket av sin argumentation på ren advokatyr med helt falska påståenden om en enig forskarkår.

De goda försöker med alla till buds stående grepp att bemöta den rädsla och det hat som florerar i de medier där allmänheten har tillträde. När jag följer den här debatten blir jag allt mer övertygad om att de goda biter sig själva i svansen. Istället för att stävja den opinion som växer likt en lavin, förstärker man den. SD:s opinionssiffror pekar mot att man blir största partiet i Riksdagen efter nästa val.

Vad jag tänker på är nyhetsinslag där de goda medvetet förvränger brottsstatistik med diverse advokatyr i det vällovliga syftet att lugna människorna med att våldet inte har ökat, trots att samma medier dagligen levererar andra nyheter som motsäger detta. När man förmedlar nyheter om våldsbrott försöker man även att mildra den främlingsfientliga effekten, genom att utelämna viktiga detaljer. Det blir löjeväckande där de goda alltid utelämnar uppgifter som avslöjar etnicitet när det gäller brottslingar som är invandrare eller migranter, medan man inte gör det när brottslingen är etnisk svensk. Hur korkad får man vara? Sättet att agera får ju precis motsatt effekt.

Vad blir då resultatet av detta? Jo, effekten blir att allmänhetens förtroende för det goda etablissemangets medier urholkas och människor vänder sig till olika sociala medier och nättidningar för att få veta sanningen. Ser man till hur olika inlägg sprids på nätet, kan vi konstatera att Public Service av detta skäl är på väg att tappa ledningen vad gäller genomslag till nättidningar som allmänheten tydligen litar mer på.

Utvecklingen har nu gått så långt att de godas s.k. pressombudsman nu ifrågasätter vår yttrandefrihet. Dumheten bland de goda har inte längre någon gräns. Tänk att någon kan tro att förtroendet för de godas medier skulle bli större om man inskränker yttrandefriheten för de nätmedier som misshagar de goda?

Lars Bern

Källahttp://antropocene.se/2015/august/den-goda-dumheten.html
Refhttp://antropocene.se/2015/september/godhetsindustrin.html

----------------------------------

De Politiskt Korrekta --> Absurdistans Strutspopulation.

Som en vis man en gång sa: "En flykting är en person som vill lämna ett land, en parasit/invällare (lyxflykting) är någon som vill ta sig till ett specifikt land".

lördag 29 augusti 2015

Mardrömmen

Missa inte denna söndagskrönika av Julia Caesar.
-> Julia Caesars svar till Expressen/DN/PK-svinen, Snaphanen-krönika 2015-09-06
http://snaphanen.dk/2015/09/06/sondagskronika-rapport-fraan-skampaalen/

            Vidriga gammelmediatyper, DN/Expressen-gangsters.

"När började journalisterna bekriga sitt eget folk?"

Källahttp://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/

Refhttp://detgodasamhallet.com/2015/08/30/maste-de-bussas-till-rosenbad-och-riksdagen-for-att-det-ska-bli-andring/#more-2130
Refhttp://www.friatider.se/agendas-ttarna-och-verkligheten
Ref: http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/08/30/11169639-anfall-ar-basta-forsvar/ 
Refhttp://thoralf.bloggplatsen.se/2015/08/30/11170150-krig/
Refhttp://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&post=80
Ref: http://snaphanen.dk/2015/08/31/naar-medier-blir-poebler/
Ref: http://www.motpol.nu/redaktionen/2015/08/31/orreniusvanstern-och-behovet-av-kontraterrorism/
Refhttp://www.motpol.nu/oskorei/2015/08/31/dagens-nyheter-pyrrhussegrar-och-bojkotter/

Ref: https://varjager.wordpress.com/2015/08/31/peter-wolodarski-tal-ingen-granskning-av-sig-sjalv/

Ref: DN-Orrenius beklagar sig...själv
Refhttp://thoralf.bloggplatsen.se/2015/08/31/11170829-niklas-orrenius-lagger-pa/
Ref: Chang Frick: "Därför hatas du som journalist"
Ref: http://sockerbitar.se/de-lagpannade-asens-ratt-till-vrede/
Ref: Mer av Julia Caesar
Ref: https://web.archive.org/web/20140622193547/http://www.expressen.se/kronikorer/ulf-nilson/ulf-nilson-sverige-ar-pa-vag-at-helvete/? 
Ref: http://avpixlat.info/2015/09/01/marika-formgren-nasta-att-stigmatiseras-av-hatvanste

Ref: Expressen outar Julia Caesar
Refhttp://snaphanen.dk/2015/09/02/expressen-outer-julia-caesar/
Refhttp://avpixlat.info/2015/09/02/med-uthangningen-av-julia-ceasar-oppnar-expressen-pandoras-box/
Refhttp://www.friatider.se/julia-caesar-alternativ-media-ar-pa-vag-att-ta-over-teaser
Ref: http://www.friatider.se/svd-kritiserar-uth-ngning-av-julia-caesar
Refhttp://avpixlat.info/2015/09/02/de-dubbeltankande-journalisterna-pa-sanningsministeriet/
Ref: http://snaphanen.dk/2015/09/03/svt-gor-vansterdrama-av-julia-caesar-fallet/

Mer om sk*thögen Orrenius:
"Julia Caesar hängdes ut för att ha avslöjat Orrenius nummer – trots att han själv spred numret på Twitter

[DN har förklarat krig - Motattack rekommenderas. DN bör marginaliseras och elimineras, diktaturens onda publikation äger inget berättigande]

"Den kris som DN och annan traditionell media nu genomgår är i hög grad en välförtjänt bestraffning från läsarna. Man har tillrättalagt, kampanjat och manipulerat alltför mycket, alltför lätt."
JAN TULLBERG


Bonnier  -  Ondskans imperium:

Om "värdegrundsdemokrati"

Vi som avskyr värdegrundsdemokratin men som ändå inte vill ha total anarki, vi måste fundera över hur en sådan värdegemenskap skulle kunna se ut och hur man kan åstadkomma den. Själv har jag tre idéer om var man kan börja.


För det första bör familjerna åter få förtroendet och ansvaret för att fostra barnen. Och nu menar jag inte att vi ska stänga ned förskolor och skolor. Jag menar att det behövs en förändrad inställning hos å ena sidan staten, myndigheterna, de offentliganställda, å andra sidan hos föräldrarna själva, att det är föräldrarna som är huvudansvariga för barnens fostran medan utbildningsväsendet är huvudansvariga för barnens utbildning. I dag ser vi ju en tendens åt det andra hållet: Föräldrar gör Rutavdrag för att köpa privatundervisning när skolan fallerar, samtidigt som både skola och föräldrar verkar överens om att det är skolans ansvar att barnen får goda matvanor och inte mobbar varandra. Jag tror att föräldrar, om de ges förtroendet och ansvaret, klarar av att fostra barn till vettiga vuxna. Framförallt tror jag att om föräldrarna återfår huvudansvaret för fostran så blir det mer hyfs och folkvett, och mindre värdegrund och normkritik, och det tror jag vore bra.
För det andra bör lagarna få återupprättad status. Vi har ju faktiskt lagstiftning för väldigt mycket; förutom grundlagarna har vi till exempel skollagen, förvaltningslagen och rättegångsbalken. I värdegrundsdemokratin devalveras lagarna, de drunknar bland alla värdegrundsdokument. Om en rektor bryter mot värdegrunden ses det som minst lika allvarligt som om han bryter mot skollagen, om en polis bryter mot värdegrunden är det nästan värre än om han bryter mot polislagen. Så ska det inte vara! Offentliganställda måste veta exakt vilket regelverk de har att förhålla sig till, och så länge de följer det bör det vara frihet under ansvar som gäller. Det fungerar inte med en ständigt föränderlig värdegrund, men det fungerar med tydliga lagar som inte konkurreras ut av värdegrundsdokument.
För det tredje, och apropå såväl lagstiftning som att ge föräldrar förtroende: Alla politiker i Sverige borde tatuera in i hjärnbarken regeringsformens första mening: ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket”. Folket är inte valboskap, de är inte en fårahjord, de är inte en samling barn som ska uppfostras. Folket är alla de människor som skänker politikerna deras makt och sliter ihop skattepengarna som politikerna sedan fördelar. Det är politikernas förbannade skyldighet att lyssna på folket, ta reda på vad de vill och varför. När opinionsmätningar visar att 80 procent av svenskarna inte vill ha kvoterad föräldraförsäkring är det folkförakt att sex av åtta riksdagspartier vill kvotera. När 58 procent säger till Demoskop att invandringen är för stor så är det ett skämt att sju av åtta riksdagspartier fryser ut det enda parti som vill minska invandringen, och sedan gapar förvånat och undrar varför just detta parti växer med rekordfart.
”Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär”. Så sade värdegrundsdemokraten och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt apropå sina resor där han ville ”lyssna in” svenskarna. Men Reinfeldt, liksom alla andra värdegrundsdemokratiska politiker, glömde bort att politikern också måste ha förtroende för folket. Människor kan tänka själva, de kan hantera information och dra egna slutsatser. Om värdegrundsdemokratin ska upphöra måste politikerna inse detta, de måste åter bemyndiga folket. Politiker är folkets tjänare, inte tvärtom. Om några ska formulera en gemensam ”värdegrund” så ska det vara väljarna, medborgarna, folket – inte politikerna, tjänstemännen och journalisterna. Jag kallar det den goda populismen när politiker inser och erkänner att de ska tjäna, inte uppfostra, folket. Den växande klyfta vi i dag ser mellan å ena sidan journalist- och politikereliten, å andra sidan dem som Göran Hägglund kallade ”verklighetens folk”, den beror på att stora delar av eliten föraktar folket, ser demokrati som ”pöbelvälde” och värdegrundsdemokrati som något vackert och ädelt. 
Men värdegrundsdemokrati är folkförakt och snobbig elitism, värdegrundsdemokrati är antidemokrati. All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Inte från någon värdegrund.

Marika Formgren

Källahttp://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home

Paradigmeskift blandt danske asylvenner

Formand for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm gav d. 25 interview i Jyllands Posten: Sammenbrud truer flygtningesystem, den nuværende flygtningekrise er permanent og vil føre til et sammenbrud. Idag gav Dansk Røde Kors’ formanf Anders Ladekarl interview i BT: Dansk Røde Kors frygter kaos i Europa: Det næste bliver, at de skyder efter flygtningene. Nu mangler vi sådan set kun, at politikerne spytter lige så klart ud. Ikke mindst dem i EU, der holder en meget ubelejlig ferie. – TV Andreas Kamm  i Deadline fra minut 23.15

Imre Kertész om Europas självmord
Av Thomas Nydahl

I sin nya (av Ervin Rosenberg) till svenska översatta bok, Den sista tillflykten, skräder Imre Kertész sannerligen inte orden om det som sker med Europa i relation till och underdånighet inför islam. Jag återkommer längre fram förstås, men vill bara ge er två citat som tål att tänkas på:
Europa kommer snart att gå under på grund av sina förutvarande liberalism som har visat sig barnslig och självmördande. Europa har alstrat Hitler, och efter Hitler står kontinenten där utan argument: portarna står vidöppna för islam, man vågar inte längre tala om ras och religion, samtidigt som islam bara känner hatets språk gentemot främmande raser och religioner.” (sidan 177)
och:
Jag borde säga några ord om politiken också (…) Då skulle jag tala om hur muslimerna översvämmar, ockupererar, i klara verba, förstör Europa; om hur Europa förhåller sig till detta, om den självmördande liberalismen och den stupida demokratin (…) Det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är stånd att försvara sig, utan där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sin egen fiende.” (sidan 180)
Imre Kertész blir med ord som dessa, så vitt jag kan se, den förste Nobelpristagare i litteratur som tar till ord om en av tidens avgörande frågor. Han har dragit slutsatsen att man inte kan tiga och låtsas vara en blid och i allt tillåtande människa. Han skriver:
“… goda manér är lika med lögn och total självuppgivelse.” (sidan 180)
Det enda som återstår är klarspråket och försöken att tala sanning. Det är uppfordrande. – (Se også Luk grænserne Af Mersiha Cokovic.)

Källa: http://snaphanen.dk/2015/08/28/imre-kertesz-om-europas-sjalvmor/
Ref: Empatiskt utmattningssyndrom i Sverige
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/08/29/valfardsstaten-krackelerar/#more-135124
Ref: http://avpixlat.info/2015/08/30/hjalporganisationer-varnar-for-fortsatt-skyhog-okontrollerad-asylinvandring/ 

-------------------------------

- Nu jäser det rejält inom EU, t ex Danmark, Ungern, Polen, baltstaterna, plus drabbade "transit"-länder i Balkan, signalerar 'stopp och belägg'. EU hade inte vid sitt bildande, absolut ej heller vid tillkomsten av Schengen, en aning om vilka kött-tsunamis som skulle följa. Invällningen från sunkstaterna i Afrika och MÖ har till ca 95% ingen flyktingstatus, ohöljt framkommet via intervjuer direkt med de ankommande, att dom "söker en bättre tillvaro". Signalspråket drar igång dom, 'Sverige och Tyskland 'himmelriket på jorden. Inga flyktingskäl, alltså. Och då står dår-Sverige, den "humanitära stormakten", och vinkar "välkommen hit, tack för att du valde Sverige". Nu darrar slutligen (s)/(mp) rejält, paniken syns på deras svettiga pannor, argumentationen sviktar, månghundratals miljarders utgifter och sammanhängande skattehöjningar (bensinskattehöjningen det senaste magplasket) plus försämringar av redan gällande skatter inom t ex RUT, visar att samhällsmodellen håller på - i väsentlig grad redan drabbad - att helt vittra ner. Till men för landets svenska befolkning, som får vika undan för negrer, tattare, arabmuslimer och allsköns odugliga lycksökare. Det lutar åt fysiskt uppror, via lokala vendettor, nedbrända zigenläger, mm. Helt förståeligt i ett land som totalt struntar i sina väljare och gör tvärtom mot folkets vilja. De som borde drabbas stenhårt är sjuklöverpolitikerna, om dom insett farorna i tid, struntat i psykfallet Reinfeldts sjuka svenskhat, och återinfört Lucia-övk från 1989, begränsat all invandring till kvotflyktingnivån (knappt 2000 per år), fört en stenhård gränskontroll plus utvisning av icke-legala invällare, så hade inte dagens kaos behövt uppstå. Nu skall skåpukarna back undan, med skammens rodnad, samt antingen erkänna, "vi hade fel", eller tvingas lämna över makten till det enda friska, samtidigt enda oppositionsparti, Sverigedemokraterna.

Tilltron till gammelpolitikerna, gammelmedia, och svassande medlöparorganisationer och fantasihärjade liberal-kommunister är på usel nivå, och raset kommer att bli totalt och monumentalt, om inget händer inom relativt snar framtid.

torsdag 27 augusti 2015

Dansk minister: Ingen vill ha invandrarna – utom Sverige

Dansk minister:  Ingen vill ha invandrarna – utom Sverige

Den danska regeringen vidtar nu en rad åtgärder för att avskräcka asylsökare från tredje världen från att söka sig till landet. Enligt invandrings- och integrationsminister Inger Støjberg (Venstre) gör alla andra EU-länder likadant – utom Sverige.

– Det är bara att konstatera att alla länder – förutom Sverige – på olika sätt försöker minska inflödet, säger Støjberg i en intervju med danska Politiken.

Hon pekar bland annat på att Frankrike kraftigt förstärkt polisnärvaron i Calais och att Ungern håller på att bygga en mur längs gränsen till Serbien.

Det danska Folketinget klubbade nyligen igenom ett åtgärdspaket som ska avskräcka invandrare från tredje världen att resa till Danmark. Bland annat publiceras annonser i turkiska och andra utländska medier som informerar om att bidragen för asylsökare i Danmark har strypts.

Inger Støjberg poängterar också att en stor del av de asylsökare som kommer till norra Europa gör det via andra EU-länder, vilket strider mot Dublinförordningen.

– Invandrare som kommer till Danmark och Tyskland och andra länder utan att ha rätt att vara där ska snabbt och konsekvent skickas tillbaka, säger hon till Politiken.

I den danska debatten är invandringen just nu ett av de absolut hetaste ämnena. 

Jyllandsposten skrev historieprofessor Bent Jensen nyligen att de mediala och politiska eliterna använder sig av inflödet för att förstöra sina egna länder, medan psykologiprofessor Helmuth Nyborg varnade för att hela det demokratiska systemet hotas av folkgrupper med kroniskt låg IQ.

Danmark tog under 2014 emot nästan 15.000 asylsökare – en femtedel av den svenska siffran för motsvarande år.

Källahttp://www.friatider.se/dansk-minister-ingen-vill-ha-invandrarna-utom-sverige
Refhttp://petterssonsblogg.se/2015/08/29/valfardsstaten-krackelerar/#more-135124

------------------------------

- Känns inget vidare att vara medborgare i ett så sjukt och illa skött land som Sverige. "Den spektakulära åtlöjesmakten". 
















En astragisk icke-komiker vid namn Betnér

Ytterligare en artist-föredetting har sällat sig till den kändisgrupp, som desperat uttalar sig i politiska Pk-ämnen, i naiv tro att dom skall efterfrågas. Dom måste tro på sin egen renässans, men är minst sagt korkade, noll trovärdighet. Den senaste denne Betnér, som man inte sett röken av medialt på ett antal år. En slags patetisk, tragikomisk, okunnighetsbaserad "löjliga familjen", där han nu ingår i den herostratiska PK-kvintetten Kjell Bergqvist, Ulf Lundell, Malena Ernman, och Henrik Schyffert. Med "bäst-före-datum" passerade för länge sen. 


Om morden på IKEA

- Polisbussen rullar upp mot Storvreten, på höjden ovanför centrala Tumba. Någon har försökt tända eld på poliskontoret. Polisbussen rullar fram mot det brinnande poliskontoret och någon kastar en handgranat mot polisbussen. Granaten briserar, polisbussen rullar inte men har fått ett utseende mer likt ett durkslag på ena sidan – 105 splitterhål i karossen. De fyra poliserna klarar sig utan fysiska skador, men de känner sig otrygga där de sitter.
De fyra poliserna ropar skärrade upp ledningscentralen på Kungsholmen. Tänk om det hade varit en dryg stand-up:are med mer hår än hjärna som hade suttit där inne i värmen och svarat “Det är inte farligt! Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu. Jag upprepar: Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu.”
Medan Magnus Betnérs YouTube-klipp cirkulerar om det Sverige som aldrig någonsin, någon gång eller även faktiskt någonstans har varit tryggare. Och ja – det är astragiskt att en svensk stå-uppare skall behöva berätta för landets poliser att de aldrig någonsin, någonstans eller någon gång har haft ett lugnare jobb än nu. Det är astragiskt att det finns folk som vägrar se varthän Moder Svea är på väg. Men ni får sluta nu, med det där tramset…
Sist det hände – innan den här aktuella episoden då det kastades en skarpladdad handgranat mot en polisbuss i det aldrig någonsin, någon gång så trygga Tumba – så var det ett gäng galna nazister som försökte ta livet av Kisas enda närpolis med samma typ av vapen. Året var 1999, och sedan dess har Sverige bara blivit tryggare. Sverige idag är otroligt tryggt, du kommer inte att bli mördad för det säger Betnér in i sin kamera. Nästan ingen kommer att bli våldtagen, och om hon som gruppvåldtogs i Ludvika i helgen råkade se Betnérs filmklipp alldeles innan så är jag övertygad om att Betnér skulle trösta med “Astragiskt, men du kanske är nästan ingen?”
Betnér fortsätter att konstatera att det enda stället i landet Fläsklägg där man kanske skall känna sig lite otrygg så är det hemma. Sedan är det ju astragiskt att poliserna i polisbussen hade sitt hem i sin polisbuss, Lisa Holm sitt hem i skogen utanför Kinnekulle eller en mördad joggare sin bostad i elljusspåret. Det är ju hemma det kanske är otryggt, i det aldrig så trygga Sverige. För det har Betnér sagt, och vi som har sett den självsäkre ordbajsaren i aktion vet ju att Betnér vet allt och kan allt. Betnér vet bättre än poliser, räddningstjänst och ambulans-/vårdpersonal att Sverige aldrig någonsin har varit tryggare.
Jag är nära bekant med en polis. Jag och min nära bekanta polisen skulle ha umgåtts en hel del i helgen, men så blev det inte. Min kompis polisen fick jobba i Tumba hela helgen för att någon inte hade fattat vad Betnér hade sagt med en allvarlig min in i sin kamera. Men för de som jobbar i polisen, som väktare, på akuten eller i “sjukvagnen” är bilden inte alls densamma som Betnér.
När ambulanspersonal och brandmän börjar prata om personlig skyddsutrustning, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? När ambulansen tvärnitar för att invänta poliseskort till patienten bara för att patienten bor i ett “No-Go-område”, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? När stenarna regnar över räddningstjänsten medan de försöker släcka en av otaliga anlagda bilbränder på miljonprogrammets parkeringsplats, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? När nederbörden i Malmö under sommaren redovisas under regn och handgranater, hur mycket tryggare har då inte Sverige blivit? Färre har dött, men är det den enda parametern som Betnér kan ta till sig.
Sanningen är jobbig, den gör ont. När sanningen gör ont och blir jobbigare kan man ägna sig åt att självbedrägeri – att mala på om att Sverige minsann aldrig har varit tryggare. Man kan stå som en vilsen konstapel och vifta avvärjande medan man halvskriker “Cirkulera. Cirkulera. Här finns ingenting att se!” Eller så kan man se sanningen för att kunna dra rätt slutsatser.
Jag rekommenderar Betnér ett studiebesök på SöS-akuten valfri onsdags-, fredags- eller lördagskväll, en tur med valfri city-ambulans i Malmö eller ett pass med ett arbetslag på brandstationen i Angered, utanför Göteborg. Sedan kan Betnér spela in ett nytt filmklipp, och be verklighetens folk om ursäkt. Det vore passande. Det är ju inte bara döden som skapar otrygghet.

Källahttp://www.6mannen.se/astragiskt/
Ref: Polischef: -Brottsbekämpning omöjlig med 7-klöverpolitik

-------------------

SVT Text-TV 6 september 2015

"Bedrägerier mot äldre ökar"   
                                                
Anmälningarna om bedrägerier mot äldre  skjuter i höjden enligt siffror från   polisen, rapporterar SR Ekot. Under första halvåret i år har polisen  fått in 829 anmälningar, en ökning på  nästan 40 procent jämfört med samma period förra året. Enligt statistiken är de som drabbas i genomsnitt 82 år, kvinnor drabbas oftare än män och bedrägerier mot äldre är vanligast i större städer. Enligt polisen har ökningen av dessa brott pågått under en lång tid

Nå, tyckar-Betnér, hur är det nu med brottsligheten? Förnekelseprocessen lika inköttad fortfarande i stå-upp-skallen?

---------------------

Hur dum får man bli?

 Från invandring & Mörkläggning


I våras besökte statsminister Löfvén en förläggning för ensamkommande flyktingbarn. Då togs nedanstående bild, med den unga kvinnan i förgrunden.















- Det är för övrigt inte heller så att de är ”ensamkommande”. Till Sverige anländer de antingen med hjälp av flyktingsmugglare eller så har släktingar gjort en insats. Pengar har det kostat, ibland ganska mycket. Några av dem har redan anhöriga i Sverige, andra tänker sig att så småningom via anhöriginvandringen ta hit sin familj – vilket gör att de på nätet ibland kallas för ankarbarn. Det är ett ord som ligger bra i munnen. Mer korrekt vore det att kalla dem för ankarungdomar. Och det där med flyktingar, det kallas ju alla som söker asyl i Sverige. Men kanske flyktingbarn betyder att de är barn till flyktingar? Strunt samma. Det språkliga haveriet inom migrationspolitiken ingår i migrationspolitikens haveri.

 Ännu en möjlig kategori är de som verkligen är under 18 år och tagit sig till Sverige utan hjälp av vare sig släktingar eller smugglare. Faktiskt tror jag att det är en tom kategori. Jag tvivlar starkt på att det överhuvudtaget finns några ”ensamkommande flyktingbarn”.

Likaväl som det förmodligen finns en kategori som inte innehåller några ensamkommande flyktingbarn, så finns det en kategori som seglar under falsk nationalitetsflagg: afghanska ensamkommande flyktingbarn som inte kommer från Afghanistan utan från Iran. Merit Wager var uppmärksam, när Sveriges Radio berättade i P1 om två afghanska pojkar, Ali och Jamshid, som mot alla odds kommit in på gymnasiet. Där säger reportern att de för bara några år sedan sydde läderväskor i Teheran. Merit Wager skriver:

Ärligt talat, Sveriges Radio, lite mer måste man kunna vänta sig av er! Att bidra till att sprida ”solskenshistorier” om personer som anser att det är rätt att komma till Sverige, påstå att de har asylskäl och därigenom få ”gratis” utbildning, egen lägenhet, alla omkostnader betalda, är så otillständigt att man baxnar.

Sydsvenskan skrev för inte så länge sedan en solskenshistoria om ett ensamkommande flyktingbarn som tagit studenten. Han berättar glädjestrålande att han just talat med sin mamma i telefon. Hon och hans familj bor i Iran, där han är uppvuxen.

En annan artikel i Sydsvenskan i samma veva låter oss få veta att Morteza Salmani var en av de första att flytta in på transitboende i Hököping. Det är en intressant artikel i den meningen att den visar hur väl informerade flyktingsmugglarna är. Men först om flykten:

22-årige Morteza Salmani föddes i Iran och bodde tillsammans med sin mamma, pappa och tre yngre syskon i de södra, fattiga, delarna av Teheran, Irans huvudstad. Dit hade föräldrarna flytt från Afghanistan
– Men vi afghaner har inte det så bra i Iran. Det fanns ingen trygghet i Iran och vi bestämde oss för att fly, säger Morteza Salmani.

Familjen tog en buss som gick så långt norrut i Iran, som man kunde komma. Sedan vidare till fots mot Turkiets gräns, där de fick kontakt med flyktingsmugglare, som verkar ha förstått att Morteza hade en god chans att få asyl i Sverige, men att det inte gällde för familjen som helhet. Eftersom familjen hade fyra barn, så var det kanske också så, att de inte hade råd att skicka iväg mer än ett barn till Sverige. Eller att de andra tre barnen var för små. Journalisten Maria Lovén skriver att Morteza på egen hand tog sig till Sverige. Detta är svårt att tro på, inte minst därför att Morteza tittar ner i bordet när han berättar. Det är inte sant, men han vet att det är sådant han måste säga. Morteza åkte buss till Istanbul, flera dygn på en båt till Grekland och vidare med bil till Danmark. Det var en resa som han säger tog mer än tre månader.

Gjorde Morteza den resan på egen hand? Man måste nog vara bra godtrogen för att svälja det påståendet.

Med ovanstående tre exempel vill jag påminna om det som vi alla egentligen vet. Så gott som alla asylsökande har gjort en rad överväganden och antingen sökt relevant information på egen hand eller lagt sitt framtida öde i flyktingsmugglares händer. Eftersom Sverige saknar landgräns mot Syrien, Eritrea, Irak och Somalia, de länder varifrån de flesta asylsökande i dag kommer, så är direktflykt till Sverige inte möjligt. Det krävs med andra ord planering och en rad frågor som måste få svar:
  • I vilka länder finns det ett välfärdssystem som minimerar risken hamna i misär?
  • Varifrån bör man säga att man kommer?
  • Måste man visa upp avslöjande passhandlingar?
  • Vilka berättelser godtas av migrationsmyndigheten i det utvalda landet?
  • Om det finns ett land dit vi kan skicka något av barnen, kan vi andra i familjen komma efter?
  • Eller så försöker vi skaffa honom (nästan aldrig henne) ett bättre liv än som förunnats oss själva.
  • Vad krävs av anhöriginvandrare?
  • Hur skaffar man ett arbetstillstånd som möjliggör att man släpps in?
  • Kan man ta sig in illegalt och sedan, när man finns i landet, söka asyl?
  • Om man nekas asyl, vilka möjligheter finns det att stanna kvar?
  • Var kan jag få hjälp med att ta mig dit och vad kostar det?
  • Om jag inte har pengarna nu, finns det möjlighet för mig att betala på annat sätt?
  • Hur hög är risken för ett misslyckande?
Säkert finns det många frågor som jag glömt. Jag vill bara visa att det inte alls är svårt att göra en lista över hur det ska gå till och vad man bör tänka på om man vill ta sig till Sverige och få sin asylansökan beviljad. Det är en fördel att vara så ung att man kan hävda att man är under 18 år. Det är också en fördel att vara syrier. Men alla syrier som söker sig till Sverige är inte flyktingar från Syrien. Det räcker med att man kan göra trovärdigt att man kommer från Syrien. Man behöver ju inte skriva Migrationsverket på näsan att man bott i exempelvis Turkiet eller Libanon de senaste åtta åren.

En bloggläsare med en bekant som arbetar på Migrationsverket skriver i ett mail att det kommer så många, att systemet inte klarar av att hantera dem. ”Dammluckorna är öppna”, skriver han. Den av hans bekanta som arbetar på Migrationsverket berättar att de har strikta order att inte ifrågasätta de asylsökandes berättelser. ”Säger dom att dom blir hotade av Aliens i sitt land får vi inte fråga om det stämmer eller inte”. Dessutom, de som blir avvisade kan återkomma med nya berättelser.

Som Groucho Marx sa: ”Those are my principles, and if you don’t like them … well, I have others.”
Om vi nu går vidare till svenska politiker och opinionsbildare så brukar de i försvar för den havererade migrationspolitiken säga att de asylsökande är flyktingar som söker sig till Sverige och att ”vi måste hjälpa människor som flyr för sina liv”. Stefan Löfven säger det, Morgan Johansson säger det, Fredrik Reinfeldt sa det, alla etablerade media säger det.

Min och många andras omedelbara reaktion är att det måste handla om dumhet. En minoritet av dem som söker asyl är flyktingar. Och i ordens egentliga mening är det nog ingen av dem som flyr för sitt liv. Den flykting som flyr för sitt liv hamnar nämligen inte i Sverige, inte i första vändan.

Lite mer definitionstragglande: Den som påstår något som inte är sant är okunnig. Den som mot bättre vetande håller fast vid sin version är dum. Den samhällsvetenskapliga definitionen av fördomar ser ut på samma sätt. Fördomar är oresonliga föreställningar, sådana som man håller fast vid, trots att man fått veta att de inte håller. Om man dessutom gör skillnad på folk, då brukar man i det ideologiska vänsterlandskapet kallas för rasist.

Slutsats: Om våra politiker och opinionsbildare mot bättre vetande hävdar att alla som beviljas asyl i Sverige är flyktingar, så är de fördomsfulla. De vet ju, eller borde veta, att det inte är sant. Om de sedan beskriver dessa asylsökare som värnlösa offer och inte som intelligenta och strategiskt planerande medmänniskor, så gör de skillnad på vi och dem, eftersom de aldrig skulle beskriva sig själva på det sättet. Gör det dem till rasister? Ja, i varje fall om vi går efter deras eget sätt att använda detta omhuldade invektiv.

Jag vill på fullt allvar hävda att när våra högt uppsatta politiker och opinionsbildare beskriver asylhanteringen som att det är flyktingar som flyr för sina liv, så visar de inte enbart upp sin egen enfald, utan de frånkänner också de asylsökande den nödvändiga intellektuella kompetens och resursoptimering som krävs för att de, eller kanske något av familjens barn, ska klara att ta sig till Sverige och presentera en berättelse som gör att de beviljas permanent uppehållstillstånd.

Ideologer har bestämt sig för att tolka verkligheten med hjälp av en ideologisk karta. När det skär sig mellan karta och verklighet bestämmer sig de ideologiskt vilseförda för att det är kartan som gäller. Om det ska kallas fördomsfullhet och rasism, det är lite av en lek med ord. Men det är ingen lek med ord när jag skriver att det är dumhet, en dumhet som borde förhindra politiska uppdrag.
Titta en gång till på bilden ovan. Där står en dokumenterat dum man med en grupp ungdomar, som det inte finns något skäl att tro annat om, än att de är normalintelligenta. Den dumme mannen är vår statsminister.

Karl-Olov Arnstberg

Källahttp://petterssonsblogg.se/2015/08/27/hur-dum-far-man-bli-2/#more-134949

al Qaida och IS i Sverige

Göteborgspolis: "Vi har al Qaida och IS i Sverige"

- Integrationspolisen Ulf Boström från Göteborg talade inför 35 000 muslimer i London i slutet av juli. Miljontals såg honom på tv.

– Vi har människor från alla länder, från alla kulturer, från alla religioner och representerade alla olika idéer finns i Sverige. Vi har alla grenar av islam. Vi har många av de olika terrororganisationerna, al Qaida, IS och Al-Shabaab.

Den 22–23 augusti höll det muslimska ahmadiyya-samfundet sitt årliga konvent, Jalsa Salana, i London.

Dit var integrationspolisen Ulf Boström från Göteborg inbjuden som talare inför 35 000 personer. En stor del av sitt tal ägnade han åt att kritisera religiösa lagar i Pakistan, varifrån många ahmadiyya-muslimer kommer.

Men dessförinnan berättade han om sin tillvaro i som polis i Göteborg:
- Jag står här som representant för hela den svenska poliskåren. Sverige är ett unikt land, vi har haft fred i 200 år. Många immigranter kommer hit, sa Boström. Och, "Sverige har blivit ett tyst land".

Han fortsatte:
- Människor från alla länder, från alla kulturer, från alla religioner och representerade alla olika idéer finns i Sverige. Vi har alla grenar av islam. Vi har många av de olika terrororganisationerna, al Qaida, IS och Al-Shabaab.

Källa: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2814030-goteborgspolis-vi-har-al-qaida-och-is-i-sverige
Refhttp://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2815250-goteborgspolis-sverige-har-blivit-ett-tyst-land-?ref=yfp

---------------------------------------

- Bra reklam?

Mörkandet av mörka gärningsmän

*Svart journalist sköt ihjäl kollegor i direktsändning*

 

- Idag sköt journalisten Vester Lee Flanagan (alias 'Bryce Williams') ihjäl en kollega och en kameraman mitt under sändning i Virginia, rapporterar CNN bland andra.

Under året har svenska medier varit flitiga med att ange när “vit” person skjutit “svart” person. Då är det inga problem att ange etnicitet. Men när motsatsen sker, som i detta fall, tiger medierna om etnisk tillhörighet. Varken SVT eller TV4 anger att den misstänkte mördaren är svart.

Visst är det märklig logik att det — samtidigt och alltid — starkt ifrågasätts vad etnicitet har med gärningen att göra så fort förrövaren inte är vit, som på IKEA nyligen.

Här några aktuella exempel där medier anger etnicitet redan i rubriken: Vit polis åtalas för mord på svart man i DN, Livsfarligt att stoppas av en vit polis i Sydsvenskan. Eller tidigt i texten: Mördaren är en vit 21-åring i Sveriges Radio, gärningsmannen är vit i SVT, den svarte mannen ihjälskjuten av en vit polis i SvD, En vit polis i North Charleston har åtalats misstänkt för mord i DN, en smal, renrakad, vit man i 20-årsåldern i SVT, där en vit polis sköt en svart tonåring i SvD, dödats av en vit polis i Sveriges Radio, en vit polis använt våld i Sveriges Radio, 33-årig vit polisman misstänks i SVT, en vit man – den misstänkte massmördaren i Expressen, 18-åringen [sköts] av en vit polis i Aftonbladet (de har senare, när färre läser, raderat “vit” men i googles sök finns ursprungliga formuleringen kvar).

På samma sätt som i Charleston ville denne skytt starta raskrig, så nog måste etnicitet vara relevant för nyheten.

Hur tror medieredaktionerna att vi mediekonsumenter uppfattar detta? Som opartiskt och sakligt? Eller som manipulativt och propagandistiskt?

Källa: http://erixon.com/blogg/2015/08/svart-journalist-skot-ihjal-kollegor-i-direktsandning/

--------------------------------------

- I gårdagens sena Aktuellt tog SVT i direktsändning upp frågan om "SVT:s ev vänstervridning". Diskussionen skedde mellan två inbjudna, en kvinnlig Expressen-journalist, som hävdade det vi alla vet inom sociala media, stämmer. Förstärkt med den enkät som avslöjat att +80% av journalisterna inom SVT är sympatisörer till de rödgröna politiska partierna, upphaussade icke-riksdagspartiet F! inräknade, och (mp) ca 45% journalistfavorit, men i verkligheten ett 6%-parti. En inbjuden "programdirektör" begreppp ingenting, underkände helt påståendet - enkäten var inte "representativ", och anklagelserna "svepande", ej "empiriskt underbyggda", typ 'skvaller'. Han hänvisade till fällande domar i granskningsnämnden som enda måttstock, vilka är få. Givetvis, dom som sitter där är en del av problemet, insyltade fäller inte sina meningsfränder, lika barn leka bäst. PK-ismen spelar pinsamt förorättade, både den cyklopiske programdirektören och journalistkåren vet innerst inne hur komprometterade dom är, och helt inmålade - liksom gammelpartierna - i icke-reträttens solkiga hörn.

Att svarta/färgade gärningsmän, som i det ovan refererade fallet, aldrig vare sig ras-anges, ej heller namn eller utseende mm publiceras, dom är vanligtvis totalt anonyma. Även när polisen vill ha hjälp av allmänheten, så lyser efterlysningarna med sin avsaknad om detaljer. 'Man, mörk klädsel' är det närmaste man kan förvänta sig. Om inte detta tyder på en medveten kultur-marxistisk vänsterdominans (det är vänstern som står för snedheterna/lögnerna/partiskheterna) i SVT och övriga gammelmedia, då kommer det aldrig att finnas några bevis.

 

onsdag 26 augusti 2015

“Sweden’s past success has led to current failure”


Billedet er taget på Christiansborg den 2 november 2014. (klik f. helskærm) Daniel Pipes analyserer Sverigedemokraternes succes i Washington Times.
Unrestrained immigration has triggered an instinct for self-preservation
This heritage has also inspired an intolerance of dissent, however; “Be quiet, follow the consensus, let the bureaucrats carry it out.” The country has become so notorious for its stifling faux-unanimity that I actually heard a Dane recently ask at a public forum, “Why has Sweden turned into the North Korea of Scandinavia?” [..]
Also, Sweden’s history creates a no-crisis mentality that militates against the hard-headed, flexible responses needed to cope with current problems the country now faces, especially those connected to waves of mainly Muslim immigrants. As one interlocutor put it to me in Stockholm earlier this month, “Past success has led to current failure.” For example, security in Sweden is well below what might find in a country like Bolivia, with few inclinations to make improvements, rendering Islamist violence all but inevitable.
Læs mere » (Snaphanen.dk)
Ref: http://snaphanen.dk/2015/08/26/dansk-flygtningehjaelp-ragnarok/

Sammanbrottet nära

Nu 3 000 asylsökande... per vecka


- “Migga_X” uppger idag att nästan 3 000 asylsökande ankommit till Sverige under de senaste sju dagarna och att sammanbrottet nu är väldigt nära. Samtidigt har de tusentals asylsökande som nu tar sig via bland annat Makedonien två huvuddestinationer: Tyskland och Sverige.

I flera sydeuropeiska länder tar man nu till drastiska åtgärder för att stoppa invasionen, bland annat kilometerlånga stängsel och militär. På vissa håll återupprättas gränskontroller och Dublinförordningen sätts ur spel. Samtidigt utgör Sveriges automatiska permanenta uppehållstillstånd för syrier en enorm pullfaktor som hela tiden genererar större strömmar.

Sverige och Europa börjar närma sig ett vägskäl och det börjar bli bråttom. I Sverige finns dock än så länge inga som helst antydningar till att regeringen ens ser situationen som ett problem – än mindre gör något åt saken. Samtidigt får svenskarna se sitt land förfalla och hela tiden acceptera högre skatter för att finansiera det hela.

Källa: http://avpixlat.info/2015/08/26/nu-3-000-asylsokande-per-vecka-sammanbrottet-nara/
Ref: http://snaphanen.dk/2015/08/26/dansk-flygtningehjaelp-ragnarok/
Refhttp://www.svd.se/ska-biblioteket-behova-polis

-----------------------------

- I juni 2015 skulle EU:s ansvariga diskutera och besluta hur man skulle sätta stopp för båtskorvseländet i Medelhavet. Man nämnde blockering av libyska hamnar, landoperationer, förstörelse av båtskorvar och förföljelse av smugglare. Sen kom en brasklapp..."efter FN:s godkännande". Vilket givetvis var en planerad reträttt. FN via sitt UNHCR m fl organisationer, är världens "humanistiska" flyktingbyrå No #1, nåt hejdande/godkännande från FN av kött-tsunamin kommer aldrig att utfärdas. Istället har EU gått den rakt motsatta vägen, man överröser Medelhavet med kustbevakningsfartyg, flygplan, helikoptrar mm, och finkammar Libyens kustområde för att "rädda" de kriminella 'flyktingarna'! Och uppmuntrar däremot till en ohejdbar utökning, signalen är att "ta dig ut på en simpel gummiflotte, ju sämre farkost, ju snabbare plockar vi upp dig, ju snabbare i Italien, fvbf till honungsländerna i norr, Tyskland och Absurdistan". Ett jättebedrägeri pågår inom EUssr, det imeperium som numera på allvar kan jämställas med avsomnade Sovjetunionen i många avseenden.

Dessutom är de förment "humana" röddningsaktionerna detsamma som att bära ansvaret för de som dör i Medelhavet. Man lockar folk att ta chansen, en del drunkar, eller kvävs ihjäl i överpackade farkoster, och EU borde åtals för anstiftan till mord, vid internationella brottmålsdomstolen i Haag. Jfr Australiens "you never will set your feet in Australia", som lett till noll drunkningsomkomna det senaste året, smugglarna hårt straffade om dom åker dit, och trafiken har i praktiken helt upphört. Skall det vara så dj*vla svårt att inse orsak-verkan. Förutom den demografiska kollapsen i Europa, denna (snart f d) framstående världsdel begår harakiri helt medvetet. Varför alla räddningsfartyg helt enkelt inte fraktar båt'flyktingar' tillbaka till Libyens stränder är en gåta, eller kanske ett bevis för den hemliga agendan, dvs utrota Europas civilisation.

Nattvandrarstaten

Beväpna er

Jag tänker bygga mig en kåk. I sten. Med galler för fönstren. Jävligt bra larm. Och om någon försöker skada min familj, då skjuter jag den jäveln.
- Stefan Löfven upprepade i valrörelsen att Sverige "håller på att gå sönder". Han konkretiserade aldrig särskilt bra vad han menade. Hans ord uppfattades därför mest som en magkänsla och har blivit ett stående skämt i sociala medier.

Men sanningen är att delar av Sverige har halkat efter. Det spricker i fogarna nu, och detta har pågått under lång tid. Många människor som bor på landsbygden känner inte att den politiska eliten i Stockholms innerstad förstår dem, inte tar hänsyn till deras livsvillkor. Detta är inte gnäll utan en korrekt iakttagelse. I vissa delar av landet finns knappt någon polis att tala om. Polisstationer har lagts ned under många års tid, och de få som återstår kan omöjligt täcka det stora område de anvisats.

Konsekvensen blir att människor lämnas åt sitt öde om något händer. Detta väcker berättigad frustration. Skyddet för liv och egendom är alltså i realiteten beroende av var du bor. Sverige har blivit vad Per Gudmundson beskrivit som en nattvandrarstat. Vi får i ökad grad skydda oss själva. Detta hade varit helt i sin ordning om vi inte samtidigt tvangs betala för det skydd som staten är oförmögen att ge oss. Häri ligger själva kärnan till problematiken. För att ytterligare försvåra driver svenska politiker linjen att det ska vara svårt, krångligt och dyrt att äga vapen.

Jag hatar lynchjustis. Jag ogillar tanken på medborgargarden som går omkring och leker polis. Visserligen ligger jag inte sömnlös över att just Hagamannen fick en golfklubba i skallen häromdagen, och i viss mån kan jag sympatisera med att människor tar saken i egna händer för att skydda sin egendom. Men jag skulle föredra en fungerande polismakt.

Men när staten i praktiken har frånsagt sig ansvaret genom att inte dyka upp efter ett inbrott, genom att inte ha resurser att utreda vardagsbrott och genom att lägga ned förundersökningar trots att en tjuv gripits på bar gärning förtjänar den inte vårt förtroende. Den politiska oviljan att markera mot grov brottslighet i straffskalan eroderar förtroendet för rättsstaten ytterligare. Det är svårt att vinna tillbaka förtroendet när fallet utför väl har börjat accelerera.

Citatet som inleder denna bloggpost kommer från en film. En svensk film som berör den organiserade brottsligheten och dess konsekvenser. Låter det överdrivet? Kanske det. Men en stat som sväller på bredden och samtidigt misslyckas med att leva upp till sitt grunduppdrag är inget att skratta bort.

DN kallar alla som är oroliga över samhällsutvecklingen och känner obehag när de går ut på kvällen för "statistikförnekare" och "trygghetsskeptiker". Ett sådant påhopp blir som ett dubbelt knivhugg. Först sviker staten sin viktigaste uppgift - sedan hånar landets största morgontidning de människor som känner oro över radikalisering i förorter, brinnande bilar, våldtäkter och en polis som förefaller maktlös. Det är inte ett dugg konstigt om allt fler börjar ta lagen i egna händer.

Titta noga, politiker. Detta har ni skapat. Detta är konsekvensen av en stat som har släppt sin kärnuppgift att skydda liv och egendom. Om tio år kommer de ansvariga förmodligen säga att de var naiva. Men det är så dags då.

Läs även:
Johan Westerholm

Källa: http://motpol.blogspot.se/2015/08/bevapna-er.html

----------------------------

- "Håller på att gå sönder"? Ett monstruöst understatement, värdigt en totalt obildad svetsarlärling (usel som sådan också enligt uppgifter från Hägglunds i Övik). Sverige har redan gått sönder REJÄLT, och KalleAnka-regeringen och deras svans, Alliansen, gör inte ett dyft åt saken, förfallet tillåts fortgå, pga beröringsskräcken för sanningssägande enda oppostitionspartiet Sverigedemokraterna. Som göds med nya tillkommande röster, enbart av PK-härkets - 7partiet, gammelmedia, svenska kyrkan och andra obskyra sammanslutningar, inom kulturmarxismens förhärjande sfär - oförmåga att se SANNINGARNA som gått upp för folket till slut, även de som i det längsta satt i radhussoffan och röstade traditionellt. Debatten har också breddats, både inom SVT/SR och vänsterblaskorna Aftonlögnen, ex Pressen och Dödens Nyheter (den senare dock sämst, följt av AB) förekommer krönikor och ledare, som inte längre kan undvikas. Klockan har klämtat för vänstervåldtäkten på Sverige, och pendeln svängar långsamt, men dock, tillbaka till sunt förnuft. Mycket återstår, DÖ skall dö, oheliga allianser spräckas, och kanske t o m SD måste hamna i regeringsställning, innan saneringen av det halvt ödelagda Sverige kan påbörjas. Vilket jag hoppas inleds med en massiv utrensning av vänsterfigurer, inom statsförvaltning och media, något som Alliansen inte orkade med öht. Man kan inte ha femtekolonnare, som tex Dan Kräkman-Eliasson, Michael Ribbenvik, Anders Danielsson, Mikael Sjöberg (sosse-Göran Perssons kusin) m fl vänster-landsförrädare inom de beslutande organen, de kommer som alltid att obstruera och göra sitt 'bästa' för att sabotera en sund samhällsutveckling. Lika omgående måste kustbevakning och gränspolis inkl tullen, ges stenhårda direktiv att tillämpa gällande lagar och bestämmelser. Kvotflyktingar, givetvis med pass och ordnade ID, de enda utlänningar med chans att äntra svensk nationsgräns. Alla övriga, "flyktingbarn", "anhöriginvandrare", "papperslösa" avvisas direkt, oavsett hur de tagit sig till svensk gräns. Alla olagligen vistandes, utvisningsdömda eller ej, infångas och skickas ut. Den person eller de organisationer som hjälper kriminellt vistande utlänningar att vistas inom rikets gränser, skall åtalas och dömas till rejäla straff, minimum två års ovillkorligt fängselsestraff, eftersom det handlar om landsförrädiska brott, inkl snyltande på offentliga medel. Vilket i forna Sovjetunionen kunde rendera dödsstraff, för att göra en liknelse, hur den omhuldade kommunismen historiskt sett på svindel mot samhället. Dessutom måste stöd till tidningar och organisationer ses över, liksom det kommunala utjämningsbidraget. En missbrukar(s)tad som gangster-Malmö, som dränerar övriga Sverige på skattemedel, skall nollas, och gå i konkurs om så krävs. Ingen misskund i dylika fall. Det finns massor av andra åtgärder, men jag stannar med dessa, inledningsvis.

måndag 24 augusti 2015

Så här går det...

.. när man låter (känslostyrda) fruntimmer styra:


"Bara kvinnor i ny jämställdhetsgrupp"

De rödgröna i Stockholms stad har tillsatt en ny grupp inom stadsledningen som ska ägna sig åt frågor som rör jämställdhet mellan kvinnor och män. Gruppen består helt av kvinnor.

-
Oppositionsborgarråd Lotta Edholm (FP) är kritisk till den feministiska rekryteringen.
– Jag har ingen synpunkt på någon av de här kvinnorna men det är lite märkligt att män ska vara helt orepresenterade, säger hon till Stockholm Direkt.

Gruppen, som bland annat ska pyssla med "diskriminering", består av nio kvinnor leds av Annika Hjelm (MP).

      "Feminist och antirasist" (mp) © MP

Hjelm, som beskriver sig som en "antirasistisk feminist" berättar att hon intervjuat fler män än kvinnor men att hon trots det valde att endast anställa kvinnor.

– Det är klart att det hade varit bra om det fanns män i gruppen. I alla grupper är det bra med könsblandning, men jag är övertygad om att jag har anställt de personer som kommer att vara bäst för det jobb vi ska göra, säger hon till Stockholm Direkt.

Källa: http://www.friatider.se/bara-kvinnor-i-ny-j-mst-lldhetsgrupp

-----------------------------

- Tramset och förfallet i svensk politik fulländat, ytterligare ett exempel på att kacklande, känslostyrda vänsterfruntimmer anser sig självagoda nog att hantera "könsmaktordningen" i Fjollträsk. Och stillatigande åsyna vittnen är många kärringar, bl a feministäcklen Stefan Löfvén och Bengt Westerberg (som borde framträda i högklackat, kjol och illrött målade läppar).

Invandringen liknar cancer













Kommunalråd (C) jämför invandringen med cancer.

Centerpartiets kommunalråd i Uppsala Stefan Hanna jämför i ett blogginlägg invandringen till Sverige med cancer.

– Det har varit en misslyckad politik under en alldeles för lång tid, säger han till Fria Tider.

"När en cancer tagit fäste i vår kropp tar den steg för steg över vår kropp om vi inte lyckas stoppa och neutralisera den. Vissa cancerförlopp går skrämmande fort och har mycket dåliga prognoser. Vissa sprider sig sakta men även de leder mot sönderfall och en tidigare död om den inte botas."

Så skrev Centerpartiets kommunalråd Stefan Hanna igår i ett inlägg på sin blogg innan han fortsatte med att jämföra invandringen till Sverige med cancer:

"Sveriges misslyckade integrationspolitik och en extremt ansträngd migrationspolitik kan jämföras med en cancer. Sverige är sjukt, allvarligt sjukt, och problemen har tillåtits att sprida sig och påverkar allt fler delar av samhället på ett socialt och ekonomiskt ohållbart sätt."

Därefter tar han upp den invandringsrelaterade kriminaliteten och de ständigt ökande bidragsutbetalningarna till en växande andel invandrare från tredje världen.

"Kommer den organiserade brottsligheten att minska? Kommer det grova våldet minska? Kommer barnens skolbetyg generellt förbättras? Kommer sjukvården att klara sina uppdrag inom rimliga ekonomiska ramar? Kommer försörjningsstödet att minska (socialbidrag)?", frågar han sig.

För utspelet på sin blogg har Hanna fått en del kritik och bland annat anklagats för att vara "fascist". När Fria Tider ringer upp honom står han däremot fast vid sina utalanden och tycker att det är bra att folk tar åt sig av det han skriver:

– "Det är inget konstigt, för jag anser ju att läget är som Anna Dahlgren, Alice Teodorescu, Sonesson och Tove Lifvendahl på ett alldeles utmärkt sätt beskriver när de skriver sina ledare i Göteborgsposten, Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Industri", säger han och tillägger:

– "Det finns väldigt mycket vänsterkrafter, och en del naiva även inom borgerligheten, som inte vill inse utmaningens vidd. Det har varit en misslyckad politik under alldeles för lång tid och det måste korrigeras nu. Det är det jag skriver, de tar åt sig, och det ska de göra".

Källahttp://www.friatider.se/kommunalrad-c-jamfor-invandringen-med-cancer-teaser
Refhttp://nyheteridag.se/centerpartiets-kommunalrad-sveriges-migrationspolitik-kan-jamforas-med-cancer/
Refhttp://snaphanen.dk/2015/08/27/indvandringen-skulle-ned-saa-eksploderede-den/  (illa ställt i England också)

-------------------------------

- Precis så skall en ansvarsfull politiker framträda. Våga kalla en spade för en spade, och inte hymla, eller pudla som en livrädd darrål, när centraldrevet går från kulturmarxist-pöbeln.